Ελλάδα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κρύβεται κάτω το μικρό καπάκι στους προφυλακτήρες ενός αυτοκινήτου

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κρύβεται πίσω από το καπάκι του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας; Ένα από τα τμήματα του αυτοκινήτου που βρίσκονται  στο μικροσκόπιο των σχεδιαστών είναι και οι προφυλακτήρες.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι προφυλακτήρες αγκαλιάζουν μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος και αποτελούν μέρος της αεροδυναμικής μελέτης. Μάλιστα, πέρα από τους ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς για την ψύξη των μηχανικών μερών, οι μηχανικοί έχουν προσαρμόσει μέσα σε αυτούς και την υποδοχή με το σπείρωμα του γάντζου ρυμούλκησης.

Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι η καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, η καλαισθησία και φυσικά η προστασία του σπειρώματος από τις έντονες βρωμιές και τις πιθανές φθορές.

Η αποσπώμενη τάπα του γάντζου/κρίκου ρυμούλκησης αφαιρείται εύκολα, με λίγη πίεση στην μία άκρη της ή με την χρήση της μύτης ενός κατσαβιδιού, και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συγκρατείται από ένα πλαστικό «λουράκι» για να μην χαθεί.

Προσοχή όμως, είναι σημαντικό ο κρίκος ρυμούλκησης να είναι καλά βιδωμένος στη θέση του, μέχρι το τέρμα, για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Για να αφαιρέσουμε τον κρίκο ρυμούλκησης, τον ξεβιδώνουμε με προσοχή μετά τη χρήση και τον βάζουμε στην θέση του στον χώρο αποσκευών. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανατοποθετούμε την πλαστική τάπα του προφυλακτήρα για να προστατεύσουμε το σπείρωμα.

in.gr

Previous ArticleNext Article