Ελασσόνα

Δεκάδες και φέτος οι Ελασσονίτες επιτυχόντες στα ΑΕΙ της χώρας (φωτο)

Νέο «ξεκίνημα» στο γοητευτικό και απέραντο «ταξίδι» της γνώσης και της επιστήμης για δεκάδες νέους και στην επαρχία Ελασσόνας. Μια καινούργια «σελίδα» στη ζωή δεκάδων νέων Ελασσονιτών – φοιτητών πιά – άνοιξε χθες, αφού επίσημα και…«με τη βούλα» δόθηκε οριστικό τέλος στην εύλογη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων(…και των οικογενειών τους) για την εισαγωγή τους η μη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.
Όπως και πέρυσι, οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – των υποψηφίων, μόλις έγινε γνωστή η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, από τις 6 το απόγευμα, προτίμησαν…να «τσεκάρουν» τις ευκολίες και την εξυπηρέτηση που προσφέρει η τεχνολογία και το διαδίκτυο.
Μια πρώτη «ακτινοσκόπηση»(…αποκωδικοποίηση) δείχνει ότι, παρά τα όποια προβλήματα που δημιούργησε η περιπέτεια του κορονοϊού(…που δείχνει να επιμένει) και αυτή η χρονιά είχε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας παλαιότερων χρόνων και βέβαια υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση, αφού δεκάδες νέοι Ελασσονίτες(από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας) είναι πια φοιτητές στα Α.Ε.Ι. της χώρας.
Εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής μιλούσαν για «ακόμη μία παραγωγική χρονιά, στην επαρχία Ελασσόνας, που συνεχίζει τις επιτυχίες, επιτυχίες που έγιναν πια παράδοση για την περιοχή…».
Ακόμη, έκαναν λόγο για ιδιαίτερα δύσκολες πανελλαδικές της φετινής χρονιάς, με «φόντο» την περιπέτεια του κορονοϊού, που σίγουρα επηρέασε καθοριστικά τους φετινούς υποψηφίους. «Και μόνο να σκεφτούμε πως τα σχολεία έκλεισαν τον Μάρτιο του 2020 και το τι ακολούθησε στη συνέχεια, είναι αρκετό και τα λέει όλα…», σχολίαζαν με νόημα.
Από εδώ και μετά, με «φόντο» τα όσα «τρέχουν» με τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία, σειρά έχουν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί και οι «τσέπες» γονέων και φοιτητών για τις σπουδές.
Ανάμικτα τα συναισθήματα και στα «στέκια» της Ελασσόνας, χθες το απόγευμα και τις βραδινές ώρες, με χαρούμενους, αλλά και προβληματισμένους η…και κάποιους απογοητευμένους υποψηφίους, που ίσως διαφορετικά τα περίμεναν. Ήδη, κάποιοι ξανασκέφτονται τυχόν πιθανότητες και επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιοι άλλοι για ιδιωτικές σχολές, προκειμένου να βρουν τυχόν διεξόδους, ευκαιρίες, και ανοιχτές «πόρτες» για το επαγγελματικό τους μέλλον.
Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια ονόματα…φοιτητών πια, με τις αντίστοιχες Σχολές όπου εισάγονται:
Πλιάτσικας Αχιλλέας – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης / Χαλκίδου Μαρία – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης / Τρικάκης Ζήσης – Νομικό ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης / Γεωργιάδης Γεώργιος – Πληροφορικής Θεσσαλονίκης / Σαμόλαδος Περικλής – Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Α.Π.Θ. / Ζδάνη Σπυριδούλα – Αστυφυλάκων / Παναγιωτίδη Ελισσάβετ(ΕΠΑΛ) – Αστυφυλάκων / Ματούλη Φανή – Διεθνών Ευρωπαϊκών & Περιφ. Σπουδών Πάντειο / Ντίγκας Αριστείδης – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου / Γκιάτας Βασίλειος(ΕΠΑΛ) – Βιολογίας Α.Π.Θ. / Σάρρος Ιωάννης – Εφαρμοσμένης Πληροφορικής – Επιστήμη Τεχνολογίας Υπολογιστών Θεσσαλονίκης / Σαλιακούρας Κων/νος – Ψηφιακών Συστημάτων Λάρισας(3ος) / Γιαννούλας Δημήτριος – Ψηφιακών Συστημάτων Λάρισας, κ.ά.
 

Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης

Previous ArticleNext Article