Ελλάδα

Δέκα νέα πρόσωπα υπέδειξε η 12χρονη από τα Σεπόλια

Νέα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια.

Η νέα αυτή κατάθεσή της, είναι ικανή να πυροδοτήσει εξελίξεις με άσκηση νέων ποινικών διώξεων κατά των προσώπων που αναγνώρισε και νέο γύρο συλλήψεων.

Η ανήλικη, δείχνει αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με τις πρώτες επαφές της με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Η συνομιλία της με την ειδική παιδοψυχολόγο διήρκησε αρκετή ώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της υπηρεσίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Το Πρωϊνό» η 12χρονη υπέδειξε νέα πρόσωπα, με τα οποία είχε έρθει σε επαφή. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα.

«Ο εθισμός του άντρα μου στο πορνό παραλίγο να καταστρέψει τον γάμο μας»
Η 12χρονη, έδωσε όσα στοιχεία κατάφερε να θυμηθεί όλο αυτό τον καιρό που έχει ηρεμήσει και έχει ξεκινήσει να συνειδητοποιεί τι είχε υποστεί τους προηγούμενους μήνες από το κύκλωμα των παιδεραστών του Κολωνού.

Για απειλές είχε μιλήσει ο Λύτρας
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια μίλησε την περασμένη εβδομάδα στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός πως ενώ το ίδιο το θύμα είχε ζητήσει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, με την παρουσία παιδοψυχολόγου, το αίτημά της εν τέλει απορρίφθηκε.

«Και ερχόμαστε τώρα, μετά από περίπου ένα μήνα το παιδί να λέει ονόματα, και άλλα πράγματα στη θεία για να πάμε να τα ξανακαταθέσουμε εμείς» σημείωσε ο δικηγόρος.

Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται η 12χρονη, ο κ. Λύτρας επισήμανε πως δεν προέρχονται από τη μητέρα του θύματος, η οποία βρίσκεται στη φυλακή και ζητάει να δει το παιδί της.

«Τις απειλές τις κάνουν άνθρωποι που είναι προφυλακισμένοι ή άνθρωποι τους οποίους η 12χρονη θα αναφέρει εκ νέου στην κατάθεσή της» συμπλήρωσε.

Κύκλωμα…
Ο Απόστολος Λύτρας είπε πως πρόκειται για ένα κύκλωμα, το οποίο φαίνεται πως θέλει να αποτρέψει την κατάθεση της 12χρονης.

«Εγώ μίλησα με τη 12χρονη και έχασα τα λόγια μου όταν μου είπε πως ‘κάποιος με απειλεί για να μη μιλήσω’» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Κατόπιν εκθείασε τον ρόλο της θείας του θύματος, η οποία από την πρώτη στιγμή στέκεται «βράχος» στο πλάι της.

«Έχουμε μία θεία που έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα. Αυτή έχει δώσει την ψυχολογική βοήθεια και σε αυτήν αποκάλυψε το παιδί τα ονόματα ,μετά από συζήτηση» σημείωσε.

Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης, ο κ. Λύτρας χαρακτήρισε την κίνηση «πάρα πολύ βοηθητική» καθώς και ο ίδιος εκτιμά πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένα κύκλωμα.

«Αυτό που ακούστηκε πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε να έχει το παιδί μία προστασία παραπάνω, θα γίνει και είναι μία κίνηση πάρα πολύ βοηθητική. Εδώ μιλάμε για ένα κύκλωμα. Προφανώς και φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί κάτι παραπάνω από τον βιασμό της 12χρονης. Αυτά τα κυκλώματα έχουν και οικονομικό όφελος» κατέληξε ο δικηγόρος.

in.gr

Previous ArticleNext Article