Κόσμος

Δασκάλα ήταν νεκρή για 40 λεπτά μετά από ανακοπή καρδιάς – Έκπληκτοι οι γιατροί

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι και δεν μπορούσαν να διανοηθούν τι είχε συμβεί

Η Κρίστι Μπορτόφ, 49 ετών, που είναι δασκάλα διαλογισμού στις 29 Ιανουαρίου 2021 είχε επιστρέψει νωρίς στο σπίτι της και περίμενε τον σύντροφο της 47 ετών, για να περάσουν μια ρομαντική βραδιά.

Επιστρέφοντας ο Στου σπίτι τη βρήκε αναίσθητη στο καναπέ με μάτια ορθάνοιχτα και το δέρμα της να είναι έντονα κόκκινο σε ορισμένα σημεία, ενώ το λάπτοπ είχε φύγει από τα χέρια της και ήταν πεσμένο στο πάτωμα, αναφέρει η New York Post.

Άρχισε να φοβάται για τη ζωή της. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και ξεκίνησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, χρησιμοποίησαν απινιδωτή για να επανέλθει ο αδύναμος καρδιακός παλμός της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητό κώμα για τη σταθεροποιήσουν.

 

«Να περιμένετε τα χειρότερα»

«Με έβαλε στο πάτωμα και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ ήταν στο τηλέφωνο με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκη», θυμάται η Μπορτόφ.

Η Μπορτόφ που είναι μητέρα τριών παιδιών σταμάτησε να αναπνέει και οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν – αλλά της δόθηκε μόνο λιγότερο από 6% πιθανότητα επιβίωσης.

Σε περίπτωση που ζούσε θα είχε υποστεί λογικά σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, επειδή όλα τα όργανα της λειτουργούσαν χάρη στα ιατρικά μηχανήματα. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της να «περιμένει τα χειρότερα».

Η δασκάλα διαλογισμού μοιράστηκε την «πνευματική της εμπειρία» στο διαδίκτυο, με ένα βίντεο του TikTok και υποστήριξε ότι τα 40 λεπτά που είχε «πεθάνει», «ήταν μια μαγική εμπειρία» και πως φάνηκε ότι ο διαλογισμός «δεν θεραπεύει μόνο την ψυχή», αλλά και ότι «σώζει κυριολεκτικά». 

Πράγματι, λοιπόν, μετά από λίγο κι εφόσον είχαν κινητοποιηθεί πολλοί γιατροί, η Μπορτόφ όχι μόνο επανήλθε, αλλά δεν έχει πρόβλημα υγείας, αφού όλα τα όργανα της λειτουργούσαν κανονικά.

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι και δεν μπορούσαν να διανοηθούν τι είχε συμβεί, σύμφωνα με την ίδια. Έτσι, η Μπορτόφ δημοσιοποίησε την ιστορία της σε βίντεο στο TikTok.

in.gr

Previous ArticleNext Article