Λάρισα

Δ. Τεμπών: Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση του εξοπλισμού ύδρευσης της Δ.Ε. Νέσσωνος

Τη σύμβαση του έργου που αφορά την συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού στους τοπικούς σταθμούς εγκαταστάσεων ύδρευσης της Δ.Ε. Νέσσωνος του δήμου Τεμπών, υπέγραψε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε”, Χρήστος Καρκανιάς, συνολικού ποσού με ΦΠΑ 37.200,00 €.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά την υπογραφή της σύμβασης, η συντήρηση του εξοπλισμού ήταν αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί η ενοποίηση του συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού της Δ.Ε Νέσσωνος και του νέου συστήματος που αφορά τις εγκαταστάσεις ύδρευσης του υπόλοιπου Δήμου Τεμπών, σε ένα ολοκληρωμένο SCADA με ενιαία φιλοσοφία και λειτουργικότητα.

«Το αντικείμενο της σύμβασης που υπογράψαμε σήμερα αφορά τη συντήρηση του εξοπλισμού του συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης της Δ.Ε. Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών, με σκοπό να γίνει η ενοποίησή του με το νέο σύστημα τηλεελέγχου που εγκαταστάθηκε στις υπόλοιπες Δ. Ε. του Δήμου. Το συγκεκριμένο σύστημα στην Δ.Ε. Νέσσωνος ολοκληρώθηκε το 2014 και παρόλο που ήταν αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση του δικτύου ύδρευσης, δεν λειτούργησε με τον τρόπο και για τον σκοπό που εγκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα στο τέλος να εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑ Τεμπών», δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Σήμερα λοιπόν με την ολοκλήρωση της συντήρησής του και τη σύνδεσή του με το ήδη εκτελούμενο έργο τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού επιδιώκεται η συνεχής εποπτεία, η άμεση επέμβαση και η βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού, την ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τη βελτίωση της ποιότητας πόσιμου νερού, τη συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας των χλωριωτών, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών (ορθολογικός προγραμματισμός λειτουργίας) και τέλος τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης που εξυπηρετείται από την Επιχείρηση», προσθέτει ο Δήμαρχος.

Previous ArticleNext Article