Αθλητισμός

Χριστούγεννα στο «ρετιρέ» για τον Π.Ο. Ελασσόνας

Την παρουσία του στο «ρετιρέ» της και τάταξης εξασφάλισε ο Π.Ο. Ελασσόνας, ο οποίος νίκησε με 4-0 τον Δωτιέα Αγιάς και εκμεταλλεύτηκε τη «λευκή» ισοπαλία της Ανθούπολης με τον Αχιλ λέα Φαρσάλων.

Μεγάλη νίκη στη Φιλιππούπολη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας με 2-0 επί του Οι κονόμου Τσαριτσάνης και τον υποχρέ ωσε στην πρώτη του φετινή ήττα, ενώ ισόπαλος 1-1 στο Δαμάσι αναδείχτηκε ο Σμόλικας Φαλάνης, που έχασε πολύ τιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο Ηρακλής Λάρισας επέστρεψε στις νί- κες, κερδίζοντας με 1-0 το Μαυροβούνι, ενώ στους Γόννους ο τοπικός Όλυμπος υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από τους Αναργύρους.

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της πα- ραμονής πέτυχαν τόσο ο Κίσσαβος Συ κουρίου με 3-2 επί της Πελασγιώτιδας όσο και ο Φαλανιακός με το ίδιο σκορ επί του Ιπποκράτη.

Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια έχουν ως ακολούθως:

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ …. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. 0-0

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν στην Αν θούπολη η ομώνυμη ομάδα και ο Αχιλλέας Φαρσάλων (0-0), με τους γη- πεδούχους να χάνουν πολύτιμο έδα φος στη μάχη του τίτλου. Η Ανθούπολη πίεσε για τη νίκη, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων, σ’ έναν βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Αχιλλέα Φαρσάλων. Στο 15′ ο Σταμ- πουλής βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλ λά έκανε «χλιαρό» πλασέ πάνω στον Ντιντή. Στο 42′ ο Μούτσα σούταρε και ο Γεωργαντζάς απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ανθού- πουλης αύξησε την πίεσή της, προκει μένου να πετύχει κάποιο τέρμα, όμως η άμυνα του Αχιλλέα Φαρσάλων βρέθηκε σε καλή μέρα και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοι ράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Διαιτησία: Κοντογιώργος, Νίκζας, Μπλιώνας.

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας-Κ. Μαντζώκας): Ντιντής, Καραμπούζης, Λάιος, Κατσαμπέ- λας, Κουβελάς, Σέσι, Μούτσα, Βλαχάκης (49 ́ Κωστούλας), Πανταζής (82′ Καραγιάννης), Αναγνώστης, Αργύρης. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Μπεριτζάς- Κ. Παπαρίζος): Γεωργατζάς, Αποστολά κης, Δημολιός, Κουρτεσιώτης, Ποτόσο- γλου, Γκουγκουλιάς, Παπακωνσταντί- νου (68′ Φούσσα), Γκατζούλης, Κρικώ νης (82′ Αετόπουλος), Καρβούνης (87′ Μπρόσκα), Σταμπουλής.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ… 4 -0

Στην επανάληψη ζεστάθηκε για τα καλά η μηχανή του Π.Ο. Ελασσόνας, ο οποίος επικράτησε του Δωτιέα Αγιάς με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Μουλτσιάς στο 16′, ενώ νωρίτερα στο 14′ ο Δωτιέας Αγιάς είχε οριζόντιο δοκάρι σε του σουτ Μάν

τσε.

Στο 60′ ο Μουλτσιάς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (2-0), στο 68′ ο Ρολντάν με σουτ έγραψε το 3-0, ενώ στο 87′ ο Γκαμπέτας με κοντινό πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-0. *Οι ποδοσφαιριστές του Π.Ο.Ε. αφιέ ρωσαν τη νίκη στον αντιπρόεδρο της ομάδας Άλκη Χατζηβασίλη που είχε χθες τα γενέθλιά του.

Διαιτησία: Κουκούλης, Μίχος, Κοτούμπας Δ.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός (80′ Γκα- νάτσιος), Κριεζής, Καραμούλας (70′ Κωνσταντινίδης), Γκαμπέτας, Καραγ κούνης, Κουκούλης (46′ Ζαγκλιαβός), Ρολντάν (78′ Τσιπλικιάρης) Μουλτσιάς (70′ Τσιάκος).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσος, Παπανικολάου (56′ Πασχαλίδης), Χον- δροδήμος, Τσακάλι, Ντελής, Νικολα- κούλης, Φουρίκης, Λαβαντσιώτης, Γκουντίκας, Μάντσε, Φουκαλάς.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ, ΣΜΟΛΙΚΑΣ 1-1

Στα τελευταία λεπτά απέφυγε την ήττα

στο Δαμάσι ο Σμόλικας Φαλάνης, ο οποίος χάρη στο τέρμα του Νερπιέτρι στο 88′ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 72′ με τον Δ. Μουσιάρη. Διαιτησία: Ακρίβος, Μπατζιανούλης, Πουρουτίδης.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολα- κούλης, Μουσιάρης Θ., Οικονόμου, Καρακάνος, Φουρτούνας, Τσάτσος, Σά- ρα (60′ Μουσιάρης Δ.), Λέτσιος, Λού τσος, Τσιάλτας (75′ Δεληχάς), Τσατσε- λάρι.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Πατσής (75′ Γούτος Β.), Πόνηρος, Πολύζος, Αλατάς, Χατζούλης, Νερπιέτρι, Γούτος Ν. (46′ Τάφα), Γκιόνα (65′ Χριστακέας), Γκαλμπογκίνης, Και καβίτσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 2 –0

Το αήττητο του Οικονόμου Τσαριτσάνης «έσπασε» στη Φιλιππούπολη, όπου ο Απόλλων Λάρισας πήρε πολύ σημαν τική νίκη με 2-0 και αναρριχήθηκε στην 5άδα της κατάταξης.

Για μία ακόμα φορά MVP για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Τσιούτσιας, που σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Αρχικά στο 79′ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Χατζηλιόντα έγραψε το 1-0 και στο 89′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στη φάση αυτή ο Νούσιας τιμωρή- θηκε με κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για διαμαρτυρία στην απόφαση του διαι- τητή να δώσει επανάληψη στο πέναλτι (πέρασαν τη γραμμή της μεγάλης πε- ριοχής παίκτες του Οικονόμου πριν εκτελεστεί το πέναλτι).

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+3′), οι Τσαριτσανιώτες «άγγιξαν» το 2-1,

όταν η κεφαλιά του Τσούτσα αποκρού- στηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκα.

Διαιτησία: Σούλης, Δεδικούσης, Βαλιώ της Ι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Τ. Βενέτης): Φαρ- μάκας, Γ. Γερεντές, Μπαγιώτας Νικολα- κούλης, Μπόρος, Μπουκουβάλας, Κούρτι (90’+1′ Τσίτσαβος), Σιάτρας, Τσι ούτσιας, Χατζηλιόντας, Θ. Γερεντές (46′ Κ.Χατζής – 77′ Μεταξάς). ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπα- κογιάννης): Νούσιας, Κατσιαντώνης (67 Ντούφας), Ηλ. Γκαντούνας (56′ Μπουμ πουνάρας), Αυλογιάρης, Γανός (90’+2′ Ν. Δραχαλίβας), Δριστέλας (56′ Γκόλ- τσιος), Στ. Δραχαλίβας (67′ Τσούτσας), Σουγλής, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Γκα ραλιάκος.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ.. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή Λάρισας, ο οποίος επικράτησε του Μαυροβουνίου με 1-0.

Το «χρυσό» γκολ για τους «κυανόλευ κους» πέτυχε στο 69′ ο Νταφόπουλος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχαρούλη από τα δεξιά. Δίκαιη η επικράτηση για την ομάδα του Ηρακλή, που ήταν πιο επιθετική και πιο απειλητική, και οποία είχε οριζόντιο δοκάρι με το κοντινό σουτ του Παϊτέρη στο 36′ και χαμένο πέναλτι στο 90’+1′ με τον Δραγατσίκη (το απέκρουσε ο Αν. Ριζόπουλος). Το πέναλτι καταλογίστηκε σε ανατροπή του Ράμα. Διαιτησία: Δημεράς, Γκαρέλης, Χήτος. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ . Τριανταφυλλό πουλος): Ντάτσι, Μαξακούλη, Αναγνώ στου, Δραγατσίκης, Παϊτέρης, Πατσια- τζής (46′ Ράμα), Παυλίδης, Γαργάλας, Ζιώγας (85′ Γκαλαφάγκας), Βέλα (46′ Νταφόπουλος), Ζαχαρούλης. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιαύκας): Ρι-

ζόπουλος Αν., Μπάγκας Δ., Κακαζού κης, Σταμέκος (60′ Πλίτσης), Μπάγκας Κ. (46′ Σταυροθόδωρος), Λιλολάρι, Μπατζέλας Ν., Μπέτσης, Πράπας (35′ λ.τ. Λάλλος), Κυριακίδης (76′ λ.τ. Ριζό πουλος Δ.), Ακριβόπουλος (76′ Ανα- στασίου).

ΓΟΝΝΟΙ-ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 2-2

Πολύ σκληρός για να… ηττηθεί απο δείχτηκε ο Όλυμπος Γόννων, ο οποίος αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοί χο, χάνοντας με 2-0 μέσα στην έδρα του από τον Ατρόμητο Αγ. Αναργύρων, και τάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπα- λίας (2-2).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπακαρτζής με κεφαλιά μετά από κόρ- νερ του Νούσιου έγραψε το 0-1, ενώ στο 5′ ο Νούσιος διπλασίασε τα τέρμα- τα της ομάδας του (0-2).

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 11′, με τον Σερίφη να μειώνει σε 1- ενώ στο 70′ ο Κόκρας ισοφάρισε σε 2-2.

Διαιτησία: Σκάρπας, Νάκας, Στάμος. ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Ζαϊρές Γ., Μπούμ- πουλης Θ., Μπούμπουλης Βαγγ., Περ- δίκης, Αλεξίου, Σερίφης, Αθανασιάδης, Γελαλής, Κόκρας (75′ Λιόγκας), Κίτσιος (60′ Κολτσίδας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μη- τσής): Σβάρνας, Περήφανος, Τζίκα, Φά- ρα, Παναγιώτου, Μπακαρτζής, Χασιώ της, Φυτιλής (70′ Τζεμολάρι), Ροκάς, Νούσιος, Παπαδόπουλος (78′ Δοξα- ριώτης).

ΣΥΚΟΥΡΙΟ –ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ 3-2

 

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχε ο Κίσσαβος Συκουρίου με 3-2 μετά από ανατροπή επί της Πελασ γιώτιδας. Σ’ ένα βαθμολογικό ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προ- ηγηθούν στο 11′ με τον Φασούλα (0- 1), ωστόσο η αντίδραση των γηπεδού χων ήταν άμεση και στο 22′ με τον Φαρμάκα και στο 29′ με τον Κώτσια ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάστα ση και πήραν προβάδισμα στο σκορ (2- 1).

Στο 65′ ο Τζιούρας έγραψε το 3-1, δί- νοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον

Κίσσαβο, ενώ στο 80′ η Πελασγιώτιδα μπήκε ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας με τον Οσμάνι σε 3-2, το οποίο διατη ρήθηκε μέχρι το τέλος.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το δοκάρι που είχε ο Κώτσιας και το χαμένο πέ- ναλτι του Πλιάγκα (άουτ), δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τον Κίσσαβο για να πάρει μία πιο άνετη νίκη. Διαιτησία: Στάικος, Καραθάνος, Διαμαν τής.

ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (ΑΠ. Τσιανάκας): Γιάκου, Λανάρας, Αγγέλης, Κουλου τσής, Τζιούρας, Χάμος, Πλιάγκας (57′ Κορδέλας), Κώτσιας, Φαρμάκας (88′ Τόπης), Ντιντής, Μπολάκης. ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σπ. Ευαγγέλου): Τρέ χας, Λιλελάρι (82′ Κακαγιάννης), Σαν- τιμπαντάκης. Δάσσιος, Ρακίπι, Καλού- σης (63′ Ραμιώτης), Κουσιώρας, Γκανά- βας, Φασούλας, Πετράκης, Οσμάνι.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 3-2

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2023 ο Φαλανιακός, ο οποί ος σ’ ένα σημαντικό από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι επικράτησε του Inno κράτη με 3-2.

Ο Φαλανιακός ξεκίνησε με ιδανικό τρό- πο το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 9′ με τον Χοτάι, ενώ στο 21′ ο Χριστο δουλόπουλος διπλασίασε τα τέρματα των τυπικά γηπεδούχων.

Στο 34′ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ότι Φραχόλι, ενώ στο 35′ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο τερ- ματοφύλακα, αλλά ο διαιτητής είχε αν τίθετη άποψη.

Ο Φαλανιακός πήρε εκ νέου προβάδι σμα δύο τερμάτων στο 65′ με το εύστο χο πέναλτι του Ιωαννίδη (για το οποίο εξέφρασαν παράπονα οι φιλοξενούμε νοι), ενώ στο 81′ ο Παπαποστόλου μεί ωσε σε 3-2 για τον Ιπποκράτη, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Διαιτησία: Κοσμάνος, Μάνος, Ντελέζος Π. ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κων- σταντίνου, Καρυώτης, Πάνου, Παντα ζής, Σούλι, Αντωνόπουλος, Μπαλαής, Χοτάι (85′ Μάρκου), Κωστόπουλος, Ιωαννίδης, Χριστοδουλόπουλος (60′ Γκανάτσας).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Αρκουδής, Παπαποστόλου, Κουρούκας, Φραχόλι Φ., Μαραμής, Παπακωνσταντίνου, Φραχόλι Οτ., Βούγιας, Μήτρος Δ., Ζυ- γούρης, Μήτρος Β. (46′ Μήτρος Χρ.).

Πηγή: Ελευθερία – Άρης Γκουτρουμάνης

Previous ArticleNext Article