Λάρισα

Χρήστος Βλαχοδήμος, ο πρώτος δήμαρχος Ελασσόνας – Ιστορική αναδρομή και μνήμες

Ο Δήμος Ελασσόνας παρουσιάζει την Ιστορική – Μουσική Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Χρήστο Βλαχοδήμο, πρώτο Δήμαρχο Ελασσόνας, μετά από πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού του Μουσικού Σώματος Στρατού, κου Ιπποκράτη Αθανασιάδη, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Θέατρου Δήμαρχου Βασιλείου Φαρμάκη.

 

Ο Χρήστος Βλαχοδήμος διετέλεσε  Πρόεδρος της Κοινότητας Ελασσόνας από το έτος 1957 έως και το έτος 1965 και πρώτος Δήμαρχος Ελασσόνας από το έτος 1965 έως το έτος 1967, όπου και καθαιρέθηκε από τη δικτατορία.

 

Η εκδήλωση προς τιμή του Χρήστου Βλαχοδήμου, η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, έχει σκοπό να αναλύσει την πολιτική πορεία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ομιλίες με ιστορικά στοιχεία της εποχής που συνδέονται με την ενασχόλησή του με τα κοινά και την κοινωνική ζωή του τόπου.

 

Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με Μουσική Επιμέλεια του Αθανασιάδη Ιπποκράτη, Απόστρατου Αντισυνταγματάρχη, Αρχιμουσικού του Μουσικού Σώματος Στρατού και τη συμμετοχή μελών της Φιλαρμονικής Δήμου Ελασσόνας και μελών της Μικτής Χορωδίας Ελασσόνας σε συνεργασία με τους Μαέστρους Δημήτριο Τσιαβέ και  Ευλαμπία Ντούλα.

 

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

 

Previous ArticleNext Article