Ελασσόνα

Χιονοστιβάδα πλάτους 300 μέτρων καταπλάκωσε τους δύο άτυχους γιατρούς στον Όλυμπο – Οι μοιραίοι παράγοντες της τραγωδίας

Η μεγάλη τους αγάπη για την ορειβασία ήταν εκείνη που τελικά τους κόστισε τη ζωή. Οι δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, o 49χρονος αναισθησιολόγος Θοδωρής Χατζόπουλος και ο 46χρονος παθολόγος  Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, είχαν πάει με έναν ακόμη 40χρονο στρατιωτικό γιατρό για ορειβατικό σκι στον Όλυμπο, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Ο τρίτος της παρέας, ο 40χρονος, κατάφερε να σωθεί και να ειδοποιήσει τα σωστικά συνεργεία.

Το onlarissa.gr μίλησε με τον Ελασσονίτη περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Παιδή, ο οποίος βρίσκεται συχνά στην περιοχή του Ολύμπου, αλλά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν εκ των διασωστών που ανέσυραν τους δύο άτυχους γιατρούς.

Σύμφωνα με τον κ. Παιδή, οι δύο γιατροί πήγαν συχνά στον Όλυμπο για ορειβατικό σκι, ενώ διάλεξαν τη συγκεκριμένη πλαγιά λόγω της κλίσης που είχε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε είχε πλάτος περί τα 300 μέτρα ενώ η ορμή της παρέσυρε περίπου 800 μέτρα μακριά τους δύο άντρες.

Κατά την εκτίμηση των διασωστών τρεις ήταν οι παράγοντες που συνέδραμαν στο να συμβεί το μοιραίο: Πρώτον η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών, δεύτερο η πρόσφατη χιονόπτωση που έπεσε πάνω σε ένα στρώμα πάγου και τρίτον ο δυνατός άνεμος που επικρατούσε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες χιονιού.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article