Ελασσόνα

Χιλιόμετρα μακριά αλλά οι καρδιές τόσο κοντά! Συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής χθες 09/04 η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πολίτες που επλήγησαν από την καταστροφικό σεισμό στις περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και σε χωριά των Τρικάλων.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τα ίδια σωματεία-συλλόγους έγινε και το Σαββατοκύριακο 03-04/04 όμως λόγω των καιρικών συνθηκών της 04/04 η συγκέντρωση έγινε χθες. Τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζευτήκαν είναι: εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά.

«Πήραμε την απόφαση να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς. Ήδη ένα μηνά μετά (τον σεισμό) οι άνθρωποι συνεχίζουν να μένουν σε κοντέινερ. Μάλιστα τα 600 ευρώ επίδομα που είχε πει η κυβέρνηση ότι θα δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους είναι σε συγκεκριμένους που δίνεται. Σε κάποιους μάλιστα δεν έχει δοθεί», δήλωσε η Αμαλία Κασαπαντωνίου μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ, ενώ πληροφόρησε ότι υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο για την συγκέντρωση των ειδών και θα σταλθούν σύντομα στους πληγέντες.

Η κα Κασαπαντωνίου έθιξε και το ζήτημα της ανάγκης αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς όπως τόνισε «υπάρχει η ανάγκη η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για να γίνουν έργα».

Να θυμίσουμε ότι πριν κάποιες μέρες το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απέστειλε στην Ελασσόνα 1.2 τόνους ξηράς τροφής, θερμαντικών σωμάτων και ιματισμού που είχαν συγκεντρωθεί από διάφορους συλλόγους, φορείς και πολίτες της Ροδόπης.

Πηγή: xronos.gr

Previous ArticleNext Article