Λάρισα

Χαραμάδα αισιοδοξίας από Κομνό για Λάρισα: Το επιδημιολογικό φορτίο φαίνεται να μειώνεται – Έπεσε στο μισό

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη Λάρισα που βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση των κρουσμάτων covid 19 πανελλαδικώς, ανοίγουν τα στοιχεία μεταδοτικότητας του ιού στην περιοχή.

Την παραπάνω άποψη επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας κ. Απόστολος Κομνός μιλώντας στον ANT1. Όπως εξήγησε επικαλούμενος τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Περιφέρεια Θεσσαλίας, «το επιδημιολογικό φορτίο φαίνεται να μειώνεται. Ο δείκτης μετάδοσης από το 2 έπεσε στο 1,02. Αυτό διευκολύνει τους σχεδιασμούς μας για την περαιτέρω ανάπτυξη κρεβατιών στην περιοχή μας».

Ωστόσο, ο κ. Κομνός προειδοποίησε πως «εφόσον μειωθεί και άλλο ο δείκτης μεταδοτικότητας, ασθενείς θα εξακολουθούν να έρχονται και στο νοσοκομείο και στη μονάδα», ενώ αποτυπώνοντας τη σημερινή εικόνα στο νοσοκομείο, είπε πως «σήμερα είχαμε γύρω στις 25 εισαγωγές που θεωρείται σταθερός αριθμός. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30 γι’ αυτό και χρειαστήκαμε και ανοίξαμε νέα κρεβάτια ΜΕΘ.»

onlarisa.gr

Previous ArticleNext Article