Λάρισα

Χαρακόπουλος: Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή πολιτικές “τερατογενέσεις”

«Το 2023, εκ των πραγμάτων είναι προεκλογική χρονιά, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού λήγει η θητεία της κυβέρνησης. Εάν οι εκλογές γίνουν έναν – δυο μήνες νωρίτερα δεν θεωρούνται πρόωρες. Σενάριο Φεβρουαρίου, δε νομίζω πως υφίσταται, διότι θα πρέπει να επικυρωθούν τα αποτελέσματα της απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ και να προχωρήσουμε στην κατανομή των εδρών, με βάση το νέο νόμιμο πληθυσμό. Άρα, νομίζω η όποια συζήτηση περί προσφυγής στις κάλπες είναι από τον Μάρτιο και μετά». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ASTRA TV και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» με τη δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.

Ορθός ο στόχος της αυτοδυναμίας

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αναφερόμενος στο «ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρόνια, καθώς η κυβέρνηση μπαίνει στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης και δεν έχει δημοσκοπική φθορά τέτοια που να είναι σε δεύτερη θέση» υποστήριξε ότι αυτό «επιβεβαιώνει ότι πολιτευτήκαμε και πολιτευόμαστε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, που αναγνωρίζεται και από τους πολίτες. Υπ’ αυτήν την έννοια, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι θεμιτός και ορθώς τίθεται από τον πρωθυπουργό, γιατί έχουμε μπροστά μας μια πρώτη εκλογική αναμέτρηση με συνθήκες απλής αναλογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι θα έβαζε μια ‘‘πεπονόφλουδα’’ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Γι’ αυτό προσερχόμαστε στην πρώτη εκλογή σαν να είναι η τελευταία εκλογή από την οποία θα προκύψει κυβέρνηση, γιατί θα είναι ένα ισχυρό προβάδισμα που θα δώσει η πρώτη εκλογή έναντι της τελικής κρίσης. Ο στόχος της αυτοδυναμίας πιστεύω ότι μπορεί να είναι εφικτός, αρκεί να ανασκουμπωθούμε όλοι και νομίζω ότι τα διλήμματα θα τεθούνε ξεκάθαρα στους πολίτες, εάν θέλουνε πολιτική σταθερότητα ή τερατογενέσεις πολιτικές, εάν θέλουμε πειραματισμούς, τους οποίους δοκιμάσαμε το 2015».

Περισσότερα μέτρα στήριξης σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Aπαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Γεωργαντά στην Νίκαια, όπου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης για την νέα ΚΑΠ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να παραβρεθούν, για να θέσουν και τα ερωτήματά τους για να υπάρξουν και απαντήσεις από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Όπως είπε «αναμένουμε τον υπουργό με ενδιαφέρον. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα αυτή που πραγματοποιείται στη Νίκαια, στην έδρα του δικού μας Δήμου, του Δήμου Κιλελέρ – είμαι δημότης Κιλελέρ και εγώ. Το πλαίσιο της ημερίδας αφορά την νέα ΚΑΠ, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά αναμφίβολα, θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο και στους κτηνοτρόφους. Πράγματι, είναι μια δύσκολη χρονιά. Ιδιαίτερα λόγω των εξωγενών κρίσεων, έχουμε μια εκτίναξη του κόστους παραγωγής, του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων των ζωοτροφών. Όλα αυτά επηρεάζουν αναμφίβολα το τελικό εισόδημα των αγροτών μας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω του πολέμου και άλλων ζητημάτων, έχουμε προβλήματα, επίσης, στη διακίνηση κυρίως των φρούτων, όπου παρατηρείται κατάρρευση των τιμών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επ’ αυτών όλων, η κυβέρνηση έλαβε και λαμβάνει συνεχώς μέτρα ενίσχυσης, στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων,. Ανακοίνωσε μέτρα για τους κτηνοτρόφους μας, 89 εκατομμύρια ευρώ για αγορά ζωοτροφών, μέτρα για τους αγρότες, όσον αφορά στα αγροτικά εφόδια, τα λιπάσματα, μείωσε φορολογικούς συντελεστές, είναι γνωστά όλα αυτά. Στην παρούσα συγκυρία, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα επιπλέον στήριξης».

 

Previous ArticleNext Article