Ελασσόνα

Χαρακόπουλος με Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Κατασκευή νέου Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ. στην Ελασσόνα

«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας, υψηλής και χαμηλής, αποτελεί διαρκή στόχο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για αυτόν τον λόγο και όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων με στελεχικό δυναμικό και εξοπλισμό. Ωστόσο, η μάχη με το έγκλημα είναι διαρκής και παρά την επαγγελματική αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που δείχνουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους από πλευράς της Πολιτείας. Τα θέματα αυτά, ιδιαίτερα για την περιοχή της Λάρισας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την έλλειψη μεταθέσεων που επιφέρει γήρανση του υπηρετούντος προσωπικού, αλλά και επαρκών εγκαταστάσεων, είχα την ευκαιρία να αναπτύξω και κατ’ ιδίαν στον καλό φίλο υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη και τις έκτακτες συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί η Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου.

Κατά τη συνάντηση, ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν στον νομό, και το αίτημα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με περισσότερες μεταθέσεις. Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι οι μεταθέσεις θα γίνουν με βάση τις αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους, όπως τους δείκτες εγκληματικότητας κάθε περιοχής.

Προκρίνεται λύση προκατασκευασμένου κτιρίου ύψους 450 χιλ. ευρώ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε από τον υπουργό ενημέρωση και για το ζήτημα της μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, για το οποίο, ως γνωστόν, έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Υπενθύμισε ότι το Α.Τ. Ελασσόνας φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενες απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, όπου η πρόσβαση είναι δυσχερής για Άτομα με Αναπηρίες και ηλικιωμένους. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών (19.05.2022) έγινε αποδοχή της πρότασης του Δήμου Ελασσόνας για δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο – Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ενός οικοπέδου (938,40 τ.μ.), άρτιου και οικοδομήσιμου, που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλεως της Ελασσόνας. Σκοπός της δωρεάς ήταν η ανέγερση του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας.

Ο κ. Οικονόμου πληροφόρησε τον κυβερνητικό βουλευτή ότι η πρόταση είναι να κατασκευαστεί προκατασκευασμένο κτίριο 300 τ.μ. με μέγιστο κόστος κατασκευής 450.000 ευρώ.

Previous ArticleNext Article