Λάρισα

Χαρακόπουλος με Κοντοζαμάνη στη Λάρισα: Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ΕΣΥ!

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εξαγγελίες του φίλου υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη για την άμεση σύσταση και την προκήρυξη θέσεων για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, αλλά και τη λειτουργία Κέντρου Αντιμετώπισης Αγγειακών Εγκεφαλικών Παθήσεων στη Λάρισα, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και το ΕΚΑΒ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συνόδευσε, μαζί με τον Διοικητή του ΓΝΛ κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αρμόδιο υπουργό στο εμβολιαστικό κέντρο και το κέντρο αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι «είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το έργο που πρόσφερε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού, ιατροί και νοσηλευτές, όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες της πανδημίας. Με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό συνέδραμαν τους δεκάδες χιλιάδες νοσούντες από τον κορονοϊό, σε συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου.

Από την πλευρά της η πολιτεία έδωσε έναν σημαντικό αγώνα για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, που σήκωσε το βάρος της αντιμετώπισης του προβλήματος. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι από 557 κλίνες ΜΕΘ φτάσαμε αυτή την στιγμή σχεδόν τις 1.500. Επιπλέον, έγιναν χιλιάδες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, και πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών και τον Σεπτέμβριο άλλες 4.900 θέσεις, κυρίως νοσηλευτών.

Ως εκ τούτου, μετά το τέλος της πανδημίας, η τιτάνια προσπάθεια που έγινε για τον περιορισμό της, θα μας αφήσει μια σημαντική προίκα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα είναι πιο εξοπλισμένο, πιο στελεχωμένο, πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

 

Εμβολιασμοί “ελευθερίας”

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απηύθυνε έκκληση για να εμβολιασθούν όσοι έως σήμερα το έχουν αμελήσει. Όπως σημείωσε «όσο προχωρά το πρόγραμμα των εμβολιασμών, όσο περισσότεροι συμπολίτες μας κάνουν το εμβόλιο τόσο ισχυρότερο υψώνεται το τείχος ανοσίας, τόσο εγγύτερα πλησιάζουμε στην “ελευθερία”, στην έξοδο αυτής της μακράς δοκιμασίας της πανδημίας. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε αίσθημα ατομικής ευθύνης, να παραμερίσουμε αμφιβολίες και δισταγμούς και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η κανονικότητα είναι ένα στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε μόνοι μας».

Πριν τις ενημερωτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς σήμερα εορτάζει ο Άγιος Λουκάς ο Ρώσος ιατρός, εκκλησάκι του οποίου βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Χαρακόπουλος μαζί με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του ΠΝΛ κ. Δημήτρη Κατσικονούρη άναψαν ένα κερί και ευχήθηκαν στην Διευθύνουσα κ. Ντίνα Ζησοπούλου και το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που συμμετείχε στην εορτή του Αγίου.

Previous ArticleNext Article