Ελασσόνα

Χαρακόπουλος: Επιτέλους δρομολογείται η πολεοδομική επέκταση του Λιβαδίου!

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φίλο υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά για τα άμεσα αντανακλαστικά του, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δρομολόγηση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδομική επέκταση του Λιβαδίου, ένα χρόνιο αίτημα για το οποίο καθοριστική είναι η συμβολή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και καλού φίλου, Αντώνη Μπίσμπα, που λειτουργεί ως η “θεσμική μνήμη” στην χρόνια αυτή προσπάθεια, που επιτέλους βαίνει προς ευόδωση».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την προγραμματισμένη συνεργασία που είχαν μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας κ. Αντώνη Μπίσμπα, με τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αρμόδιο για τα ζητήματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ότι «η πολεοδομική επέκταση του Λιβαδίου είναι ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του όμορφου ορεινού χωριού του Ολύμπου». Από την πλευρά του ο κ. Μπίσμπας, που εδώ και χρόνια «τρέχει» την υπόθεση, υπενθύμισε ότι «η τυπική διαδικασία έχει αρχίσει από το 1990 ενώ το ενδιαφέρον από τη πλευρά της Κοινότητας ήταν πολύ παλαιότερο. Η σχετική μελέτη για την επέκταση έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «η επέκταση είναι σημαντική για το Λιβάδι, καθώς παραμένει ένα ζωντανό χωριό. Διατηρεί αρκετό νέο πληθυσμό που δραστηριοποιείται κυρίως στην κτηνοτροφία και τη γεωργία. Σε μια εποχή που τα χωριά ερημώνουν και “αιμορραγούν” δημογραφικά, η επέκταση θα δώσει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια να χτίσουν στο χωριό και να δημιουργήσουν εκεί το σπιτικό τους».

Αντικείμενο της συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό αποτέλεσε η διαδικασία έγκρισης της μελέτης από το Υπουργείο. Οι ενέργειες του κ. Ταγαρά ήταν άμεσες και ο φάκελος της μελέτης έχει πλέον διαβιβαστεί στο αρμόδιο Τμήμα του Υ.Π.ΕΝ. για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Τόσο ο βουλευτής του νομού όσο και ο Ελασσονίτης αυτοδιοικητικός ευχαρίστησαν τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και αποχωρώντας δήλωσαν αισιόδοξοι για τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι και το τελικό στάδιο μιας διαχρονικής προσπάθειας!

 

Previous ArticleNext Article