Λάρισα

Χαιρετισμός της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το μήνυμα της  Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου κας Αικατερίνης Καραγιώργου:

Αγαπητοί-ές συνάδελφοι- συναδέλφισσες,  αγαπητά μου παιδιά,

Η φετινή διττή επέτειος της 25ης Μαρτίου και η συμπλήρωση “200 χρόνων” από την έναρξη της Επανάστασης του Ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση συμπίπτει με την προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας και  επούλωσης των πληγών που άφησε το χτύπημα του Εγκέλαδου. Καθόλου όμως και σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανές οι δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία και η τοπική ειδικότερα, να πλήξουν το φως της ελπίδας που αποπέμπει η αυριανή ημέρα.

Ο Ευαγγελισμός της Παναγίας αποτέλεσε στήριγμα και εμψύχωση όλων εκείνων  των Ελλήνων και Ελληνίδων που θυσίασαν τη ζωή τους με σθένος  και ανιδιοτέλεια  για να αναγεννηθεί το Ελληνικό  έθνος και να  συνεχίσει να μεταλαμπαδεύει τα φώτα  του στους  λαούς της Οικουμένης.

Ας μιμηθούμε τους άξιους αγωνιστές του 1821 και ας ακολουθήσουμε τα βήματά τους με “αρετήν και τόλμην…” (Κάλβος, 1826), ώστε να εισέλθει η πατρίδα μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου τόσο σε οικονομικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Previous ArticleNext Article