Λάρισα

Χ. Κέλλας: Σεβασμός στις γυναίκες που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου

«Σήμερα, η σκέψη και οι ευχές μας “ταξιδεύουν” στις γυναίκες, που βιώνουν τα δεινά του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη γυναίκα, που μάχεται στην πρώτη γραμμή υπερασπιζόμενη τη χώρα της.

Στη μάνα, που μέσα σε μια αγκαλιά πρέπει να χωρέσει παιδιά και υπάρχοντα.

Στη σύζυγο, που αποχαιρετά τον άνδρα της, γνωρίζοντας ότι μπορεί να τον βλέπει για τελευταία φορά.

Στο μικρό κορίτσι, που κάποιοι αποφάσισαν να  βομβαρδίσουν την παιδικότητά του.

Σε αυτές τις ηρωίδες της ζωής, καταθέτουμε τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας και ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα αυτή η φρίκη».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα “Η Γυναίκα του Πολέμου μιλά για την Ειρήνη”, που διοργανώθηκε στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη και του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου «#Κανείς_Μόνος», σε συνεργασία με το «Κέντρο Πρόληψης Λάρισας – Εργαστήρι Ζωής  του ΟΚΑΝΑ», το «Θεατρικό Εργαστήρι του Θεσσαλικού Θεάτρου» και το Δήμο Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, προσθέτοντας:

«Είναι η ίδια φρίκη, που βίωσαν οι γυναίκες στην Γιουγκοσλαβία, στην Κύπρο, στην Κατοχή, στο Ολοκαύτωμα, στη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Γενοκτονία των Ποντίων. Στην ελληνική ιστορία, δυστυχώς, είναι γραμμένες μελανές σελίδες πολέμου και γνωρίζουμε καλά τη δοκιμασία των γυναικών και των παιδιών της Ουκρανίας. Για τούτο συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και η κυβέρνησή μας, έσπευσε από την πρώτη στιγμή, να ταχθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Συνεχίζοντας το μήνυμά του, ο κ. Κέλλας, επισημαίνει:

«Υπό διαφορετικές συνθήκες, τη σημερινή μέρα θα μιλούσαμε για το Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, κάτω από το οποίο αρθρώνονται πολιτικές σε κάθε επίπεδο, από την Εκπαίδευση και την Εργασία, μέχρι την Οικογένεια και την Υγεία.

Για όλες εκείνες τις δράσεις, που στοχεύουν στην εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Τα γεγονότα, όμως, της Ουκρανίας, μας υποχρεώνουν να επικεντρωθούμε στη βία που προκαλεί ο πόλεμος, κυρίως στον άμαχο πληθυσμό, στα γυναικόπαιδα και να ευχηθούμε να νικήσει άμεσα η λογική».

«Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

 

 

Previous ArticleNext Article