Λάρισα

Αυγενάκης με Αγοραστό: Έρχονται «ευχάριστες» ανακοινώσεις το απόγευμα για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το ύψος των προκαταβολών των αποζημιώσεων και το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους σε πληγέντες από τις πλημμύρες, θα προχωρήσει στις 4.30 σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η σχετική δήλωση του κ. Αυγενάκη έγινε λίγο μετά τη νέα σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρόντων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου καθώς και με παραγωγούς βαμβακιού και σιτηρών.

«Θα ανακοινώσουμε το ύψος των προκαταβολών των αποζημιώσεων, αλλά και πότε  θα τρέξουν οι αποζημιώσεις και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ πρόσθεσε: «Όσο παραμένει το σύστημα ανοιχτό για να γίνονται νέες δηλώσεις άλλο τόσο καθυστερούν οι διαδικασίες επεξεργασίας άρα και του χρονοδιαγράμματος.

Όλοι κατανόησαν ότι υπάρχει ένα ζήτημα και οι ίδιοι ζήτησαν να δοθούν μερικές ακόμη ημέρες χρόνος ώστε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο ΕΛΓΑ να κάνει τη δουλειά σωστά.

Θα υπάρξουν πολλά χαμόγελα σε ανθρώπους που κάποια στιγμή πήγαν να παρασυρθούν από διάφορες δηλώσεις ή διάφορα δημοσιεύματα τα οποία ήταν φυσικά εντελώς αβάσιμα».

Δείτε τη δήλωση του κ. Αυγενάκη:

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 27.500 αιτήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν συσκέψεις με παράκτιους αλιείς, παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας, γεωπόνους, τεχνικούς συμβούλους, καταστηματάρχες αγροεφοδίων, αντιπροσωπεία παραγωγών κατοίκων των παρακάρλιων περιοχών.

Δείτε τι είπαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών βαμβακιού και σιτηρών:

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:

   

onlarissa.gr

 

 

Previous ArticleNext Article