Ελλάδα

Αστυνομικό μπλόκο για τους αγρότες που κατευθύνονταν με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Φραγμό έστησε η Ελληνική Αστυνομία στους αγρότες που είχαν ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου από τον κόμβο Πορταριάς, στο ύψος των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, με σκοπό να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μία κλούβα των ΜΑΤ στήθηκε στο Λάκκωμα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, για να ανακόψει την πορεία των 40 περίπου τρακτέρ που ήθελαν φθάσουν στη Θεσσαλονίκη για να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο ΥΜΑΘ, σύμφωνα με το voria.gr.

Είναι ομόφωνη απόφαση των αγροτών να μείνουν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών μέχρι η αστυνομία να αλλάξει τη στάση της

Οι αγρότες ζήτησαν από τους επικεφαλής της αστυνομίας να τους αφήσουν να περάσουν για να κινηθούν προς το ΥΜΑΘ ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματά τους.

Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομίας και αντιπροσωπείας αγροτών. Η αστυνομία επεσήμανε ότι τα τρακτέρ δεν θα περάσουν, παρά μόνο αν θέλουν οι αγρότες να περάσουν κάποια αγροτικά, κάτι που βρήκε αντίθετους τους αγρότες.

Επιμένουν οι αγρότες
Ο εκπρόσωπος των αγροτών του μπλόκου των Μουδανιών, Φιλοκλής Κοτζιάς, δήλωσε πως είναι ομόφωνη απόφαση των αγροτών να μείνουν επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, στο ύψος του Λακκώματος, μέχρι η αστυνομία να αλλάξει τη στάση της και να τους αφήσουν να περάσουν για να κάνουν και ειρηνική διαμαρτυρία προς το ΥΜΑΘ.

Υπενθυμίζεται πως το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Πορταριάς είχε στηθεί εδώ και ημέρες ενώ χθες Κυριακή είχαν κλείσει για περίπου 10 ώρες το σημείο.

in.gr

Previous ArticleNext Article