Ελασσόνα

Άστεγοι σεισμόπληκτοι εργάτες γης στο Δαμάσι ζητούν κοντέινερ ή τροχόσπιτα για να μείνουν

Την αγωνία τους για το τί θα συμβεί το επόμενο διάστημα που θα χαλάσει ο καιρός και θα αρχίσουν τα κρύα εκφράζουν 4 άστεγοι σεισμόπληκτοι εργάτες γης στο Δαμάσι αλλά και μία 4μελής οικογένεια επίσης στο χωριό, οι οποίοι είδαν τα σπίτια στα οποία διέμεναν να χαρακτηρίζονται ακατάλληλα και μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατεδαφιστούν.

Οι παραπάνω επικοινώνησαν με το paidis.com ζητώντας να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά τους μήπως και η δημοτική αρχή βρει τρόπο να τους χορηγήσει κάποια κοντέινερς ή τροχόσπιτα για να μπορέσουν να μείνουν, αφού μέχρι σήμερα εισέπρατταν ως απάντηση ότι δεν δικαιούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και των αποφάσεων που εκδόθηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού της 3ης Μαρτίου.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι διαμένουν τουλάχιστον 20 χρόνια στο Δαμάσι, νοικιάζοντας σπίτι και σήμερα αν και πληρώνουν όλες τους τις υποχρεώσεις προς την πολιτεία εισπράττουν άρνηση ως προς το αίτημα να τους δοθεί κάποια στέγη.

“Ζούμε 20 χρόνια σε σπίτι, τώρα δεν είναι δυνατόν να μείνουμε σε νάιλον ή σε καλύβες σημείωσε χαρακτηριστικά ένας από τους διαμαρτυρόμενους άστεγους εργάτες γης που σήμερα μένουν με κίνδυνο για τη ζωή τους στο ακατάλληλο σπίτι που σύντομα θα κατεδαφιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου σημειώνουν ότι έγιναν προσπάθειες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αλλά όλες προσέκρουαν στις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας που δεν προβλέπει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις χορήγηση στέγης.

Η μόνη λύση όπως υποστηρίζουν είναι αναζητήσουν σπίτι προς ενοικίαση έξω από το Δαμάσι, αφού στο χωριά δεν υπάρχει στέγη προς ενοικίαση.

Πηγή: paidis.com

Previous ArticleNext Article