Λάρισα

«Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της Λάρισας λόγω γρίπης και κορωνοϊού

«Ασφυξία» καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς δεκάδες περιστατικά γρίπης και κορωνοϊού προσήλθαν στα ΤΕΠ του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το διάστημα από 22 έως 26 Δεκεμβρίου, με την προσέλευση να μην έχει προηγούμενο.

«Το “ευχάριστο” που θα πρέπει να επισημανθεί είναι πως μετά την εποχή του κορωνοϊού οι ασθενείς δε φοβούνται πλέον να έρθουν στα νοσοκομεία, τα οποία απέφευγαν λόγω της πανδημίας. Πρακτικά τώρα, όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία που αφορούν στην προσέλευση, το διάστημα 22 έως 26 Δεκεμβρίου οι γιατροί των νοσοκομείων ήταν οι μόνοι που έβλεπαν ασθενείς, καθώς ιδιώτες έκλεισαν τα ιατρεία τους λόγω των γιορτών», σχολίασε στη LarissaPress ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ασθενείς όλων των ηλικιών προσήλθαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά γρίπης, κορωνοϊού, αδενοϊούς με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό πυρετό, όπως και περιπτώσεις εμφραγμάτων, με περιστατικά στρεπτόκοκκου να καταγράφονται επίσης, δίχως να παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση.

Σημειώνεται πως το κύριο χαρακτηριστικό των περισσότερων περιστατικών που εμφανίστηκαν με σοβαρά συμπτώματα γρίπης αφορούσαν σε ανεμβολίαστους ασθενείς, που αν και ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες (καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, μεγάλες ηλικίες κλπ.) αμέλησαν να κάνουν το εμβόλιο.

«Βρισκόμαστε στο pick, ενώ οι εορταστικές συνάξεις λόγω των γιορτών προφανώς και δημιουργούν επιπλέον ζητήματα», σχολίασε ο συνομιλητής μας, συμβουλεύοντας τους πολίτες να κάνουν άμεσα το εμβόλιο της γρίπης και να προσέρχονται για τις προγραμματισμένες θεραπείες τους, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με φωνές που μιλούν για «επιστροφή» της χρήσης της μάσκας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μόνο κατά την τελευταία εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (26/12) προσήλθαν στα ΤΕΠ πλέον των 450 περιστατικών, εκ των οποίων τα 110 αφορούσαν στο παιδιατρικό, ενώ το 50% των περιστατικών αφορούσαν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

«Σπάσαμε κάθε ρεκόρ, ενώ το παιδιατρικό “βούλιαξε”, με παιδάκια ηλικίας 5 – 14 ετών να έρχονται κατά δεκάδες στην εφημερία. Βρισκόμαστε στο pick της έξαρσης των ιώσεων και το ίδιο σκηνικό αναμένεται και για τις επόμενες μέρες», σχολίασε χαρακτηριστικά στη LP ο διευθυντής ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου, Δημήτρης Μπαμπαλής, ενώ ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στις εφημερίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article