Αθλητισμός

Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Έβερτον Ενδιαφέρονται για τον Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού

Πρόσφατα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Έβερτον ενδιαφέρονται για τον Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Λέγεται πως οι τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ παρακολουθούν στενά τον Σισέ ενόψει της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι “Κανονιέρηδες”, οι “Κόκκινοι” και τα “Ζαχαρωτά” είχαν στείλει σκάουτερ στην Κωνσταντινούπολη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 3-0.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι ο ατζέντης του σέντερ μπακ του Ολυμπιακού έχει λάβει προτάσεις και από διάφορους άλλους συλλόγους.

Αυτό σημαίνει ότι η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Έβερτον είναι έτοιμοι να επιδοθούν στον ‘πόλεμο’ υποβολής προσφορών προκειμένου να αποκτήσουν τον Σενεγαλέζο διεθνή.

Ο 26χρονος είχε συνδεθεί στο παρελθόν με την Τορίνο, ενώ η Σεντ Ετιέν εξακολουθεί να θέλει να τον επαναφέρει στο Σταντ Ζοφρουά-Γκισάρ μετά τον επιτυχημένο δανεισμό του την περασμένη σεζόν από την ομάδα του Πειραιά. Ο Σισέ έπαιξε στη γαλλική ομάδα ως βασικός, ενώ ταυτόχρονα βελτιώθηκε πολύ και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Έτσι, επέστρεψε στο Λιμάνι κι έπειτα από τα γεγονότα με τον Ρουμπέν Σεμέδο που μεσολάβησαν, βρήκε τη θέση του στην ομάδα παίζοντας ως βασικός. Σήμερα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει τις ομάδες του εξωτερικου με τις εμφανίσεις του που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Ghana Soccernet, o 26χρονος σέντερ-μπακ του Ολυμπιακού είναι περιζήτητος σε διάφορες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, με τη Λίβερπουλ να κρατά τα ηνία. Και παρόλο που Έβερτον και Άρσεναλ ενδιαφέρονται επίσης να υπογράψουν μαζί του, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πάρει το προβάδισμα στις διαπραγματεύσεις και φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι εκείνη που θα αποκτήσει τελικά τον Σενεγαλέζο αμυντικό.

Ο Σισέ είναι ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς που έχει ανακαλύψει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια χάρη στον πρώην παίκτη και κύριο σκάουτ της ομάδας Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος λειτουργεί επίσης ως τεχνικός διευθυντής στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο πανύψηλος αμυντικός του 1 μέτρου και 97 εκατοστών εντάχθηκε στους Έλληνες πρωταθλητές από την Αζαξιό το 2017 και ήταν η πρώτη προσθήκη που ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της άμυνας του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση του Κώστα Μανωλά το 2014.

Η Αφρικανός έγινε γρήγορα βασικό μέλος του ρόστερ της ομάδας των Πειραιωτών, ειδικά από το 2018 όταν ανέλαβε μάνατζερ ο Πέδρο Μαρτίνς.

Έκτοτε έχει σημειώσει συνολικά 107 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τον Ολυμπιακό, με εκείνες κόντρα σε Μίλαν, Άρσεναλ, Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο και Μαρσέιγ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ, να είναι από τις πιο ξεχωριστές.

Ο Εξολοθρευτής της Άρσεναλ

Ο Σισέ έχει δημιουργήσει ένα στιβαρό δίδυμο με τον πρώην σταρ της Άρσεναλ Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο, αλλά έχει αποδειχθεί χρήσιμος και στην επίθεση, ειδικά στις στημένες φάσεις.

Μάλιστα, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στους Κανονιέρηδες πριν από ένα χρόνο στο Emirates με μια ψυχρή κεφαλιά, πριν το γκολ του Ελ-Αραμπί αποκλείσει τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα από το Γιουρόπα Λιγκ.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι είναι πρόθυμος για διαπραγματεύσεις, όπως αποδεικνύεται από τις προηγούμενες πωλήσεις διαφόρων σταρ του όπως ο Κώστας Τσιμίκας, ο Ντάνιελ Ποντένσε και ο Ζοσέ Σα.

Στην περίπτωση του Σισέ, οι Ερυθρόλευκοι ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ – τιμή πολύ προσιτή για τη Λίβερπουλ, η οποία επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνά της.

Μέχρι όμως ο 26χρονος αμυντικός να αποχωρήσει τελικά, ο Ολυμπιακός τού δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη για την άμυνα της ομάδας. Πόσο μάλλον, όταν έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σύμφωνα με το στοίχημα bwin Σούπερ Λιγκ έχει λιγότερες πιθανότητες να επικρατήσει στην 7η αγωνιστική και να πάρει τους 3 πόντους που θα τον οδηγήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, τα μάτια των αγγλικών γιγάντων και υποψήφιων ‘μνηστήρων΄ του Σισέ θα είναι στραμμένα στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Previous ArticleNext Article