Λάρισα

«Aρνητές» γονείς στο νομό Λάρισας απαγορεύουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο

Μπορεί να έχουν περάσει δυο χρόνια από το πρώτο χτύπημα της πανδημίας του κορωνοϊού, να έχουν χαθεί χιλιάδες ζωές γύρω μας, να έχουν βρεθεί τα εμβόλια και να έχουμε περάσει πλέον σε ένα άλλο στάδιο, όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού, τόσο από την κοινωνία, όσο και από την επιστήμη, ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμα εκείνοι οι συμπολίτες μας που επιμένουν να αντιστέκονται σε όλα τα παραπάνω, έχοντας αποφασίσει μάλιστα να «τιμωρήσουν» τα ίδια τους τα παιδιά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της LP στο νομό της Λάρισας υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις οικογενειών, στις οποίες οι γονείς απαγορεύουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα σχολικά τους μαθήματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μια περίπτωση σε χωριό του δήμου Κιλελέρ, μια στη Γιάννουλη και δυο περιπτώσεις στην πόλη της Λάρισας.

Να υπενθυμίσουμε πως με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες, οι γονείς που αρνούνται την πρόσβαση των παιδιών τους στα σχολεία κινδυνεύουν με φυλάκιση έως δυο έτη. Η διάταξη, πιο αναλυτικά, προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Τι ισχύει για τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο

Όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν τα μαθήματα τους, εξαιτίας των γονιών τους, ο διευθυντής εγγράφως τους ενημερώνει. Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή διαφοροποίηση απευθύνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες ή μπορεί να το κάνει και ταυτόχρονα, καθώς επίσης και στην εισαγγελική αρχή, η οποία επιλαμβάνεται για τον τρόπο που ασκείται η γονική μέριμνα.

Μόλις χθες στην Κρήτη συνελήφθη 59χρονος άντρας ο οποίος δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινές.

Λ.Π.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article