Χωρίς κατηγορία

Άρχισαν οι εργασίες ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 σύσκεψη και επιτόπια αυτοψία στο ΠΓΝ Λάρισας προκειμένου να ελεγχθεί η διαδικασία έναρξης των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσει η νέα ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ δυναμικότητας έξι κλινών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δωρητής κ. Ξενοφών Καντώνιας, η κ. Ειρήνη Καντώνια , ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. κ. Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής του ΠΓΝ Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας κ. Ιωάννα Γριβέα, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κων/νος Φούρλας , η κ. Ευθαλία Πουρνάρα Αρχιτέκτων –Μηχανικός του ΠΓΝ Λάρισας, η νέα Διευθύνουσα κ. Έφη Χαρίση και η εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας.

Παράλληλα με την αποκλειστική δωρεά για την κατασκευή της ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ (διαμόρφωση χώρων – ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κλπ) της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια μετά από πρόταση- εισήγηση της 5ης Υ.Πε. προς το ταμείο Ανάκαμψης (RRF) εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο « ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» προϋπολογισμού 1.179.,320 €.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η δημιουργία της ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στο ΠΓΝ Λάρισας είναι ένα έργο το οποίο θα αλλάξει τον Υγειονομικό Χάρτη της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας προς όφελος πάντα των πολιτών και θα προστεθεί στην ίδια υπάρχουσα δυναμικότητα του ΠΓΝ Λάρισας με:

1. 37 κλίνες Γενικής Παιδιατρικής

2. 3 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΦΕΚ 1965/τ. Β/ 7-6-2017)

3. 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΦΕΚ 1965/τ. Β/ 7-6-2017).

4. Τακτικό Παιδιατρικό

5. Επειγόντων

6. Παιδοπνευμονολογικό

7. Παιδοαλλεργιολογικό

8. Παιδοουρολογικό

9. Παιδογαστρεντερολογικό

10. Παιδονευρολογικό

11. Αναπτυξιολογικής Παιδιατρικής

12. Ιατρείο νεογνικής, παιδικής και εφηβικής ενδοκρινολογίας

13. Ιατρείο συγγενών λοιμώξεων

14. Ιατρείο ανώδυνου τοκετού-μητρικός θηλασμός

15. Ιατρείο Παρακολούθησης νεογνών υψηλού κινδύνου

Εκτιμώμενος χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών στο τέλος της Άνοιξης του 2024 και λειτουργίας, καθότι έχει ήδη προσληφθεί το απαραίτητο Ιατρικό μόνιμο προσωπικό ΕΣΥ ενώ έχει ήδη εκπαιδευτεί το λοιπό προσωπικό για τη στελέχωση της ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ.

Previous ArticleNext Article