Ελλάδα

Απροσπέλαστη σήμερα η Αθήνα: Φτάνουν οι αγρότες με δεκάδες τρακτέρ – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν [εικόνες]

Λίγες ώρες απέμειναν για την άφιξη των αγροτών, με δεκάδες τρακτέρ από όλη τη χώρα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Παρά την επιμονή της κυβέρνησης πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, οι αγρότες πήραν την απόφαση για τη μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για το “μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο” των τελευταίων χρόνων.

Οι αγρότες θα ξεκινήσουν από το Κάστρο Βοιωτίας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το βράδυ της Δευτέρας , με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Σε ό, τι αφορά τους αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Απροσπέλαστη σήμερα η Αθήνα: Φτάνουν οι αγρότες με δεκάδες τρακτέρ - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν [εικόνες]

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, θα πραγματοποιηθεί με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων, λεωφορείων και τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
thetoc.gr
Previous ArticleNext Article