Ελασσόνα

Απολυμαντικοί ψεκασμοί στον οικισμό Καλυβίων του Δήμου Ελασσόνας

Σε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων προέβη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ελασσόνας σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου, κατ’ εντολή του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, μετά και τις ανησυχίες των κατοίκων στον οικισμό Καλυβίων για τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Άμεσα οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Βορείου Τομέα κ. Ι. Νάνο, Νότιου Τομέα κ. Γ. Κατσιούρας, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας κ. Κ. Αργυρίου με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό, μετέβησαν στον οικισμό Καλυβίων και με την παρουσία του προέδρου κ. Γ. Ζέττα και του δημοτικού συμβούλου κ. Α. Γεροφωκά, πραγματοποιήθηκε ψεκασμός σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμοι και πεζοδρόμια, ψεκασμός εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων όπως πεζούλια, παγκάκια κτλ, προαύλια σχολείων και αθλητικών χώρων, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί και σε εξοπλισμό καθαριότητας όπως κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης με μηχάνημα του δήμου το οποίο κάνει χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ι. Νάνος δήλωσε : «Κάνουμε ότι είναι χρήσιμο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν συναντηθεί ή έχουν έρθει σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι νεότερο, ωστόσο το μόνο θετικό είναι ότι οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στο σπίτι για να αποφύγουν τυχόν επαφή με επιπλέον άτομα».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας αφού ενημερώθηκε από την υπηρεσία επισήμανε:«Δηλώνω εκ νέου την ανάγκη να γίνει κατανοητό πως η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού. Ας επιδείξουμε υπευθυνότητα όπως και σε όλη την περίοδο της καραντίνας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα»

Previous ArticleNext Article