Λάρισα

Αποκομμένη η Λάρισα από τη Θεσσαλονίκη – Σε πόσες ώρες και πώς γίνεται η εναλλακτική διαδρομή

Η φονική κακοκαιρία Daniel έχει αποκόψει τη Λάρισα από τη Θεσσαλονίκη, τόσο όσον αφορά το οδικό κομμάτι όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επί του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου υπάρχουν εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χ.Θ. 366). Η κυκλοφορία είναι εφικτή μόνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι μόνο το πρόβλημα των νερών που πρέπει να απομακρυνθούν από το δρόμο και τους παραδρόμους αλλά και το ότι πρέπει να γίνει έλεγχος για ζημιές στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού, κάτι που αναμένεται να «πάρει» χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

Παράκαμψη 5 ωρών

Προκειμένου κάποιος να μετακινηθεί από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα, αυτό γίνεται μέσω εκτροπής στο «κλειδί» της Ημαθίας. Θα χρειαστεί να πάει κανείς στη Βέροια, στα Γρεβενά, στην Καλαμπάκα (από Εγνατία οδό), στα Τρίκαλα, από εκεί στην Καρδίτσα και μετά στη Λάρισα. Πρόκειται για μία παράκαμψη τουλάχιστον 5 ωρών καθώς η κίνηση είναι αυξημένη, διότι είναι και η μόνη εναλλακτική διαδρομή με πλήθος φορτηγών στο δρόμο.

Previous ArticleNext Article