Ελασσόνα

Από την απαξίωση στη στασιμότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών Τσαριτσάνης-Στεφανόβουνου-Αετοράχης

Από την απαξίωση και τη στασιμότητα 5 χρόνων 2012 -2017,περάσαμε στην εκκαθάριση του αγροτικού συνεταιρισμού με την ελπίδα να λυθούν τα χρόνια προβλήματα.

Παρά τα αρχικά ενθαρρυντικά  βήματα δυστυχώς μια ετερόκλητη ομάδα με ιδιοτελείς σκοπούς, άρχισε να σαμποτάρει την εκκαθάριση του συνεταιρισμού βάζοντας συνεχώς τρικλοποδιές, .άλλοτε μπλοκάροντας τους λογαριασμούς στην εθνική και στην Πειραιώς (περίεργο και όμως αληθινό),με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η διανομή μερίσματος στους μέτοχους ,είτε εμποδίζοντας την καλλιέργεια των αγροκτημάτων, π.χ. τις δημοπρασίες θερισμού, αλωνισμού ,της βόσκησης κ.τ.λ. ,κάποιοι πάλι δήλωναν στον ΟΣΔΕ αγροκτήματα του συνεταιρισμού ,έπαιρναν  επιδοτήσεις ,έσπερναν, θέριζαν  και καρπωνόταν με τον ένα η άλλο τρόπο τμήμα της σοδειάς του συνεταιρισμού.

Και είναι αξιοπερίεργο ότι πολλοί απ αυτούς που εκμεταλλεύονταν  την περιουσία του συνεταιρισμού αγωνιζόταν με το προσωπείο της αναβίωσης ενώ τώρα μαζί με αυτούς που ήταν κατά της αναβίωσης  , έχουν συμμαχήσει μαζί τους σε όλες τις δικαστικές διαμάχες που προκάλεσαν με τον εκκαθαριστή και παρόλο που δεν έχουν κερδίσει καμία, σηκώνουν τόσο κουρνιαχτό μπας και κρυφτούν οι αιτίες της χρόνιας απαξίωσης.

Μεγάλη όμως ευθύνη φέρει και ο εκκαθαριστής, η ατολμία του  οποίου άνοιξε την όρεξη πολλών αρπακτικών .Το χειρότερο όμως είναι η έλλειψη ευρύτερης ενημέρωσης των μικρομετόχων οι όποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης λόγω απόστασης.

Η συνέχεια έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τους μέτοχους με την άρνηση του κτηματολογίου να βρει τρόπο καταγραφής περιουσίας τους, εφόσον πρόεκυψε αδυναμία προσδιορισμού των ορίων των αγροτεμαχίων.

Σεβόμαστε την επιθυμία μιας μερίδας μετοχών να καλλιεργήσουν οι ίδιοι τα αγροκτήματα τους ,ταυτόχρονα όμως πρέπει να γίνει σεβαστή  και η επιθυμία άλλων μετοχών τους οποίους και στηρίζουμε, να επιλέξουν τον τρόπο αξιοποίησης των αγροκτημάτων τους ,μέσω της  ενιαίας καλλιέργειας του αγροκτήματος και το βασικότερο τα αγροκτήματα πρέπει να αποκτήσουν την πραγματική τους αξία

. Έπειτα από δικαστικές διαμάχες για τις όποιες έχει ευθύνη ο εκκαθαριστής που δεν ενημερώθηκαν επαρκώς οι μέτοχοι, ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη .

Πρέπει να τελειώσουν οι δικαστικές αψιμαχίες κάποιων που επειδή έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα σε καιρό κρίσης ψάχνουν αφορμή για μη λύση παρόλο που έχουν απανωτές δικαστικές ήττες.

. Απαιτείται να βρεθεί λύση ώστε  όλοι να  αισθάνονται ότι δεν έχουν χάσει από την περιουσία τους και η εξεύρεση λύσης για τη δήλωση των περιουσιών στο κτηματολόγιο είναι η αρχή.

Είναι αναγκαίο να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και αρμόδιων φορέων(,εκκαθαριστής,μέτοχοι, Υπουργείο Γεωργίας,Περιφέρεια Θεσσαλίας και κτηματολόγιο) για να βρεθεί επιτέλους μια λύση συμβιβαστική, έντιμη και δίκαια για όλους τους μετόχους.

Υ.Γ. Αγαπητοί μέτοχοι πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας,με νου και αίσθημα ευθύνης,αφού μελετήσετε το κείμενο,στηρίξτε με υπογραφή(ονοματεπώνυμο) για να δημοσιευθεί προς ενημέρωση των μετόχων που δικαίως ανησυχούν.Να μηναπαξιωθούν, παραπέρα, τα αγροκτήματα με εξευτελιστικές τιμές πώλησης 300-400 ευρώ το στρέμμα

Πρωτοβουλία,,μετόχων-που ανησυχούν για το μέλλον της ιδιοκτησίας τους

Θόδωρος Βουλγαρούλης,.Ειρήνη Κοφινά,Βαγγέλης Σαπουνάς Ελένη Μπάλαλα, ,Θάνος Βαθράκης,Νίκος Αναγνωστούλης,Κυριακή Κωνσταντινίδη,Κώστας Δραγατογιάννης,Κατερίνα Μπαλασούλη

,Αλίκη Τσιομπανάκου,Τάκης Πάτσης,,Γιώργος Σαπουνάς,Άννα Μπάλαλα,Γιάννης Γαλάτος,Σοφία Καραγιαννίδη,

,Βάσω Ματούλα,Χρήστος Πούρικας,Θέμης Μανουλιάς,Ελένη Καραγιαννίδη,Γιώργος Μαστροστέργιος,Ειρήνη Δραγατογιάννη-Μπούρη,Κώστας Βουλγαρούλης,Θανάσης Μπέσιος.

Previous ArticleNext Article