Λάρισα

Απίστευτο βίντεο: “Τα σήκωσε όλα” η κακοκαιρία στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, στέγες, δέντρα, μποστάνια και κολώνες της ΔΕΗ

Μεγάλες καταστροφές σε αγρότες και κτηνοτρόφους προκάλεσε το μπουρίνι με το χαλάζι στο Δαμάσι προχθές Κυριακή 18/7/2021.

am;asiΑμπέλια, δέντρα, μποστάνια, κολώνες ηλεκτροδότησης, σκεπές και στάνες χτυπήθηκαν άσχημα από τη θεομηνία, όπως αναφέρει στο κανάλι του στο youtube ο Αστέριος Στέλιος.

Μάλιστα κάνει λόγο για: “Χαλασμό Κυρίου στην καρδιά του καλοκαιριού”, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: “Μπουρίνι με χαλάζι, δυνατή βροχή & τρελός αέρας στο σεισμόπληκτο Δαμάσι απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για καταστροφές σε αρκετές περιοχές από το μπουρίνι της Κυριακής 18/7/21. Βαριές, Οικόπεδα, Σκαλοσάρα, Μιρκέζι και Κουλούρια φαίνεται πως έχουν το πιο σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Την επόμενη μέρα οι περισσότεροι αγρότες έκαναν την αυτοψία τους στις καλλιέργειες και φάνηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Η ανακοίνωση του προέδρου Δαμασίου Γεωργίου Τσανάκα, αναφέρει:

“Δηλώνουμε ζημιές απ’ το χαλάζι με προθεσμία 15 ημερών αρχής γενομένης της ζημιάς την 18-7-2021 σε όσα κτήματα έχουν υποστεί ζημιές και ας έχουν δηλωθεί για παγετό. Δεν δηλώνουμε ζημιές αν έχουμε δηλώσει σε προηγούμενη ζημιά για χαλάζι. Όσον αφορά κτήματα που έχουν υποστεί ζημιές από ανεμοθύελλα είναι ξεχωριστή δήλωση. Οι δηλώσεις θα γίνονται στο δημαρχείο Τυρνάβου και στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ”.

Δείτε το βίντεο:

 

Previous ArticleNext Article