Ελασσόνα

Απεργιακή συγκέντρωση οικοδόμων στην Ελασσόνα

Σε ανακοίνωση προχώρησε το σωματείο οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, το βαρύ τίμημα που πληρώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι και πως είναι αναγκαίο να γίνει οργανωμένος αγώνας διεκδίκησης και καλώντας σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 11.00 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας. Αναλυτικά:

”Συνάδελφοι, στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικοχαμένους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, πληρώνουμε συνεχώς βαρύ τίμημα, για να μη θιγεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τον τελευταίο χρόνο, από τα συνολικά 160 εργοδοτικά εγκλήματα, ο κλάδος μας έχασε μέσα στους χώρους δουλειάς 23 συναδέλφους μας. Κανένας έλεγχος, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, για να πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες ότι η οικονομία πάει καλά και βρίσκεται σε αναβαθμισμένη θέση, με βάση τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων.

Στην κρίση, άνεργοι ψάχναμε τρόπους να μπαλώσουμε τρύπες και να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας και τώρα, με τη δουλειά στο φουλ, πάλι το μεροκάματο δεν φτάνει να βγει ούτε ο μισός μήνας. Καθημερινά, δουλεύουμε μέρα-νύχτα και το μεροκαμάτο μας εξανεμίζεται στην είσοδο του σούπερ μάρκετ, στα τιμολόγια του ρεύματος, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας.

Δουλειά μέχρι τα γεράματα στην οικοδομή και όταν φτάνουμε σε ηλικία για σύνταξη να μην έχουμε τα ένσημα, γιατί μας έχουν κατακλέψει τα αφεντικά, γιατί ο ΕΦΚΑ βολεύεται να είμαστε στην ουσία σε καθεστώς μαύρης εργασίας και «κατόπιν εορτής» να εισπράττει τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, λέγοντάς μας, ότι από τη δική μας δουλειά δεν έχουμε να λάβουμε τίποτα.

Συνάδελφοι, η δικαιολογημένη αγανάκτησή που υπάρχει στους εργαζόμενους χρειάζεται να γίνει οργανωμένος αγώνας διεκδίκησης.

Τώρα, είναι ώρα μάχης,ενισχύοντας τον αγώνα για καλύτερα μεροκάματα, για ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

-Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων.

-Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο νομοθετικά κατοχυρωμένο.

-Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Κήρυξη υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

-Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα.

-Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «κάτι θα γίνει», χωρίς εμείς να παλέψουμε, είναι επιζήμια. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Κάθε κενό, κάθε ταλάντευση, μας φέρνει μπροστά σε νέα προβλήματα και δυσκολίες.

Συνάδελφοι, το δίκιο κερδίζεται με αγώνα και οργάνωση. Τώρα είναι η ώρα, να ενισχύσουμε την διεκδίκηση, να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε όσα μας φέρνουν μπροστά σε δυσκολίες και προβλήματα.

Η απεργία είναι το όπλο μας, είναι το καθήκον που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας. Είναι το καθήκον να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας από όλους αυτούς που ευθύνονται για όσα ζούμε.

Ό,τι ζημιώνει τη δική μας ζωή τροφοδοτεί τα κέρδη τους. “Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”.

Εμείς οι πολλοί με τον αγώνα μας θα κάνουμε το δίκιο μας πραγματικότητα. Μαζί με τα παιδιά μας, που αγωνίζονται για να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, δίπλα στους πατεράδες μας και τα αδέλφια μας αγρότες, που παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τον τόπο τους και να μην ερημώσουν τα χωριά μας . Δίπλα ο ένας στον άλλον, που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του “πάμε κι όπου βγει”, της πολιτικής που βάζει στο εικονοστάσι τα κέρδη των λίγων και στο ανάθεμα τις ανάγκες των πολλών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους,όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν για τις 28 Φλέβαρη δεκάδες Εργατικά Κέντρα,αναμέσά τους και το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας και εκατοντάδες Σωματεία σε όλη την Ελλάδα.”

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

11.00 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Previous ArticleNext Article