Ελασσόνα

Απεργία σήμερα για το εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελασσόνα

Ένα μεγάλο μέρος της χώρας “παραλύει” σήμερα Πέμπτη λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ενώ θα συμμετέχουν, εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, ναυτεργάτες, αλλά και ορισμένα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται η εξαήμερη εργασία, η απασχόληση σε πολλούς εργοδότες μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες, καθώς και η επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 με αίτημα την άμεση απόσυρση του αντεργατικού εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί 10.30 στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας

Στη Λάρισα κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο αλλά και άλλα σωματεία και φορείς για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση η οποία θα λάβει χώρα στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Previous ArticleNext Article