Ελασσόνα

Απαράδεκτη η κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου προς Βαλέτσικο Τσαριτσάνης (φωτο)

Απίστευτες εικόνες μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή της Ελασσόνας καταγράφονται μόλις 20’ λεπτά από την Τσαριτσάνη, με το οδικό δίκτυο προς Βαλέτσικο, όπου κινούνται σε καθημερινή βάση όχι μόνο κτηνοτρόφοι μα και προσκυνητές της Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου, να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, 15 ολόκληρες μέρες μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας, μιλούν από μόνα τους και καλό θα ήταν τόσο οι αρμόδιοι της Περιφέρειας όσο και οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας που γνωρίζουν την περιοχή να πραγματοποιήσουν άμεσα σχετική αυτοψία ελέγχοντας την κατάσταση και κυρίως την επικινδυνότητα του δρόμου, που επαναλαμβάνουμε χρησιμοποιούν καθημερινά άνθρωποι για να φτάσουν στις δουλειές τους.

Τόσο ο ασφαλτοστρωμένος (!) δρόμος προς το μοναστήρι, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, όσο και οι δρόμοι που οδηγούν σε σταυλικές εγκαταστάσεις (στις θέσεις Σουγλόπετρα και Λυκοφωλιά), αρμοδιότητας του δήμου, είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ όπως περιγράφουν στη LP κτηνοτρόφοι της περιοχής ορισμένοι είναι πλέον αδιάβατοι, υπάρχουν δε σημεία τους που η διέλευση γίνεται με τον ένα τροχό κυριολεκτικά στον αέρα!

«Πονεμένη» ούτως ή άλλως η ιστορία «αγροτική οδοποιία» για τη χώρα μας, μα εδώ παραπάει…

 

larissapress.gr
Previous ArticleNext Article