Ελασσόνα

Αντάμωσαν οι Σκαμνιώτες στο λόφο του ξενώνα στη Σκαμνιά (φωτο)

Μετά την περσινή παύση λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού, παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου των Απανταχού Σκαμνιωτών, σε ένα δροσερό, φυσικό περιβάλλον περιτριγυρισμένο από πεύκα, στο φιλόξενο λόφο του ξενώνα Olympus Logde. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με υπομονή και αγώνα κατάφεραν να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δράση, παρόλη τη νέα φετινή δυσκολία της πιο μακρινής πρόσβασης από τη Λάρισα που δημιούργησε το πρόσφατο κλείσιμο του δρόμου Ροδιάς-Σκαμνιάς.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουνένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους σε έναν συνδυασμό λόφων και ραχών στους πρόποδες του Ολύμπου, να ανταμώσουν, να επικοινωνήσουν, να αισθανθούν τη ζωντάνια της επικοινωνίας με ξένους παραθεριστές και να μοιραστούν την ευχαρίστηση του πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος της ζωντανής ορχήστρας, με έντεχνο και δημοτικό τραγούδι, μέχρι τα ξημερώματα.

Την εκδήλωση τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ελασσόνας  Νικόλαος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υποδομών Βορείου Τομέα Ελασσόνας Ιωάννης Νάνος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υποδομών Νοτίου Τομέα Ελασσόνας Γεώργιος Κατσιούρας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς Νικόλαος Κατσίβελος, ο πάρεδρος της Σκαμνιάς Κωνσταντίνος Μωραΐτης και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενος η πρόεδρος του Συλλόγου ΤούλαΜουγδή ανέφερε πως «στόχος του ανταμώματος είναι η συνάντηση  με χωριανούς και φίλους σε μια προσπάθεια  να βελτιώσουμε την ψυχική μας διάθεση. Μετά απ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, αυτές οι δράσεις του Συλλόγου είναι δράσεις ξεγνοιασιάς, χαράς και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις καλές στιγμές και να προχωράμε».

Ταυτόχρονα η πρόεδρος ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν, μεταξύ των οποίων το μικρό αντάμωμα της πανηγύρεως της Αγίας Τριάδας, το χορευτικό, η κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες στον Όλυμπο, η προσπάθεια καταγραφής ιστοριών, ηθών, εθίμων του χωριού, ηαναδιαμόρφωση του site του Συλλόγου, η βελτίωση του φωτισμού στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, περιβαλλοντικές δράσεις.

Η πρόεδρος έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι «ο Σύλλογος είναι παρών στο «γίγνεσθαι» της περιοχής, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Προπαντός όμως φιλοδοξεί να είναι η φωνή του κατοίκου, αναδεικνύοντας τα ζητήματα του τόπου αλλά και αναπτύσσοντας πολιτιστικά και κοινωνικά τη Σκαμνιά, σημειώνοντας τη θέση και την παρουσία της».

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και σε αυτή την προσπάθειά του.

Previous ArticleNext Article