Λάρισα

Άνοιγμα σχολείων: Τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με τις Οδηγίες της ΓΓ του ΥΠΑΙΘ προς τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, αναφορικά με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο των μαθητών/τριών πριν την επαναπροσέλευσή τους στα σχολεία, στις περιπτώσεις που ενδεχομένως γονείς & κηδεμόνες δεν προμηθεύθηκαν -λόγω έλλειψης- self test, είναι σημαντικό κάθε σχολείο να έχει ικανοποιητικό αριθμό self test, ώστε από τις 07:00 π.μ. της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022, οι σχολικές μονάδες να είναι σε ετοιμότητα να τα διαθέσουν στους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών-τριων τους, αν παραστεί ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθυντές-ντριες, και Προϊστάμενοι-νες σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα διαθέσουν από το απόθεμά τους τη Δευτέρα 10-01-2022, από τις 07:00 π.μ. ένα (1) self test στους γονείς & κηδεμόνες, που τυχόν δεν έχουν προμηθευθεί self test, για τον απαραίτητο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο των παιδιών τους.

Επίσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θα προμηθεύσει self test, τους/τις Διευθυντές-ντριες και Προϊστάμενους-νες των σχολικών μονάδων -Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων- της περιοχής αρμοδιότητάς της, αν το απόθεμά τους δεν επαρκεί για την κάλυψη αυτών των αναγκών, την Κυριακή, 09-01-2022 από τις 09:00 έως τις 15:00, στο Κέντρο Διανομής Βιβλίων, επί της οδού Θεοφράστου 2, στη Λάρισα.

Στο Κέντρο Διανομής Βιβλίων θα υπάρχουν υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τη Δευτέρα, 10-01-2022 από τις 07:00 π.μ. για τη διανομή self test στους/στις Διευθυντές-ντριες και Προϊστάμενους-νες σχολικών μονάδων Π.Ε. Λάρισας.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται από τη ΓΓ του ΥΠΑΙΘ ότι υπάρχει μέριμνα για προμήθεια των selftest και μέσω της Σχολικής Επιτροπής εκάστου Δήμου, εάν δεν υπάρχουν αποθέματα ούτε στα σχολεία ούτε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Previous ArticleNext Article