Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Θα μας κρίνει όλους ο λαός που μας παρακολουθεί»

??- ???? ??? ???. ??????É`????????????????ç(EUROKINISSI/É?Ï???Q??)

Όσο και να υπερασπίζεται τις επιλογές της η κυβέρνηση, όσο και να αποποιείται των τεράστιων ευθυνών της και όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να συντηρήσουν το αφήγημα της καλής διαχείρισης της πανδημίας, που στην πραγματικότητα είναι ένα φιάσκο με τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την υγεία, φτάνει μία στιγμή που δεν μπορούν να κοροϊδέψουν ούτε τους εαυτούς τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που αποτελούν τη στοιχειώδη, την ελάχιστη δυνατή, δημοσιονομικά εφικτή και απολύτως απαραίτητη μέριμνα από το κράτος για τη στήριξη των πιο βάναυσα πληττόμενων από τα μέτρα για την πανδημία.

Καταβολή του δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το κράτος, καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης εντός του Δεκεμβρίου 2020 σε νοικοκυριά, στα οποία έστω και ένα μέλος είναι άτομο με αναπηρία, άνεργο, εποχικά εργαζόμενο, εργαζόμενο με μπλοκάκι, εργαζόμενο με εργόσημο, εργαζόμενο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, εργαζόμενο στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, αγρότης, κτηνοτρόφος, αλιέας, ελεύθερος επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος, καλλιτέχνης και εργαζόμενος στον τομέα του πολιτισμού. Επίσης, δωρεάν επανασύνδεση και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, ύδατος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία. Μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας λόγω πανδημίας.

Αυτά τα μέτρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα μέτρα γύρισε επιδεικτικά την πλάτη η κυβέρνηση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαξιεί έστω να ψελλίσει μία απάντηση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την αντιπαράθεσή τους, έναν λόγο για τον οποίο αυτός και η κυβέρνησή του αρνούνται πεισματικά να κάνουν τα στοιχειώδη. Όλα, όμως, μένουν στην ιστορία. Και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη δευτερολογία του, «θα μας κρίνει όλους ο λαός που μας παρακολουθεί».

 

Previous ArticleNext Article