Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Πρόβα καταστολής»

Χτες πήραμε μία γεύση για το τι μας περιμένει μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Οργανωμένη επιχείρηση προβοκάτσιας με στόχο τη διάλυση της μαζικής και ειρηνικής πορείας εναντίον του αντιδημοκρατικού νομοσχεδίου και τόνοι χημικών.

Πιστεύω ότι η αστυνομία γνωρίζει τους γνωστούς άγνωστους και ότι μπορεί πάρα πολύ καλά, εάν θέλει, να τους απομονώσει και να προστατέψει τις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Δεν το κάνει, όμως, γιατί τους χρησιμοποιεί για να κατευθύνει την κοινή γνώμη, μέσω των επεισοδίων που αυτοί δημιουργούν εναντίον των ειρηνικών διαδηλώσεων. Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας. Το έχω ξαναπεί: Δεν είδαμε ο κ. Χρυσοχοΐδης να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και την ίδια αυστηρότητα για το ζήτημα αυτό.

Δυστυχώς, η αστυνομία, όπως αποδείχτηκε και με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των επίσημων καταγραφών της ΕΥΠ, είναι εν γνώσει των παράνομων κυκλωμάτων κάθε είδους, που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και αλλού και πολλές φορές συμμέτοχος σε αυτά. Δεν αναφέρομαι, φυσικά, στους απλούς αστυνομικούς, τα παιδιά αυτά ελληνικών οικογενειών, που αν δεν τα φανατίζουν, μπορούν πραγματικά να επιτελούν το καθήκον τους προστατεύοντας όλους τους πολίτες αδιακρίτως. Όμως, στην πραγματικότητα, η σαπίλα και η διαφθορά, που ξεκινάει από τα ανώτατα κλιμάκια, φτάνει και σε αυτούς και τους μετατρέπει σε όργανά της.

Ας γνωρίζει, όμως, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προέρχεται από ένα ιστορικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, που ήταν αυτό που στη Μεταπολίτευση έβαλε τις πρώτες βάσεις μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, ότι όσο και αν προσπαθεί, υπηρετώντας τώρα μία δεξιά κυβέρνηση, να καταστείλει τις δημοκρατικές ελευθερίες, με πρώτη αυτή της δημόσιας συνάθροισης και με τρόπο αντισυνταγματικό, δεν θα τα καταφέρει. Γιατί τα δίκαια αιτήματα του κόσμου αργά ή γρήγορα δεν μπορούν παρά να ακουστούν. Και όσο πιο μεγάλη και συστηματική είναι η προσπάθεια φίμωσής τους, τόσο πιο εκκωφαντικά θα ακουστούν όταν έρθει η ώρα. Ίσως, μάλιστα αυτή η ώρα να είναι πιο κοντά από όσο θέλουν κάποιοι να νομίζουν.

Previous ArticleNext Article