Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Πειραματόζωα οι Έλληνες για την κυβέρνηση»

Προφανώς η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν είναι πειραματόζωα για να τον αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Γιατί έχει γίνει πλέον σαφές ότι οι αρμόδιοι θεωρούν τους ανθρώπους πειραματόζωα και, συγκεκριμένα, πρόβατα, που όποτε θέλουν τα κλείνουν και όποτε θέλουν τα βγάζουν από το μαντρί.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, υπουργοί της κυβέρνησης περιφέρονταν στα κανάλια και διατυμπάνιζαν το άνοιγμα της αγοράς. Αντ’ αυτού ανακοίνωσαν σκληρό lockdown. Ας πάρουν, τέλος πάντων, μία σοβαρή απόφαση και ας την παρουσιάσουν με σχέδιο και με επιστημονική τεκμηρίωση. Ο κόσμος δεν έχει αντοχή και κουράγιο για άλλες εκπλήξεις.

Οι πολίτες, επιχειρηματίες και μη, βιώνουν στην καθημερινότητά τους έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη. Από τον ασθενή του οποίου το χειρουργείο αναβλήθηκε έως τον καλλιτέχνη που η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει σαν τον γελωτοποιό του βασιλιά και του πετάει πού και πού ψίχουλα, τον υπάλληλο της εταιρείας courier που τρέχει σε έναν μαραθώνιο αγώνα δίχως τέλος, τον επιχειρηματία που πληρώνει από την τσέπη του – αν έχει – τα τρέχοντα έξοδα χωρίς έσοδα και η λίστα των περιπτώσεων που δεινοπαθούν δεν έχει τελειωμό.

Όσο για τον περιβόητο και πολυαναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει από αυτόν είναι η ατολμία του πρωθυπουργού. Παραμένει όμηρος των εσωκομματικών ισορροπιών, των μεγάλων συμφερόντων και της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, την οποία μάλιστα αναβαθμίζει. Επιβραβεύει τον Μάκη Βορίδη, που έχει πει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και τους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές». Σκεφτείτε πόσο αντικειμενικός υπουργός Εσωτερικών θα είναι. Επιβραβεύει, επίσης, τον Βασίλη Κικίλια για την εξαιρετική διαχείριση της πανδημίας με τους 5.000 νεκρούς, τον Χάρη Θεοχάρη για το επιτυχημένο άνοιγμα του τουρισμού και, βεβαίως, τη Νίκη Κεραμέως, που έκανε όλα τα χατίρια των σχολαρχών. Από το κακό, δηλαδή, στο χειρότερο.

Previous ArticleNext Article