Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Παρακρατικό κύκλωμα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην υπουργούς της Ν.Δ.»

Τώρα που δημοσιοποιήθηκε η λίστα με τα ΜΜΕ, στα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε από πακτωλούς χρημάτων έως ψίχουλα ή τίποτα απολύτως, γίνεται σαφές για ποιο λόγο αποτελεί πρώτη είδηση άλλο ένα επινοημένο σκάνδαλο με μαγειρεμένα στοιχεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι ανατριχιαστικοί διάλογοι που αποκαλύφθηκαν από την ΕΥΠ και που ξεσκεπάζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το παρακράτος της ΝΔ.

Οι νόμιμες και επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ πραγματικά σοκάρουν. Ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, μαζί με τον διευθυντή του επαγγελματικού του γραφείου, πρώην υπουργοί της ΝΔ, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δικαστικοί και Αρεοπαγίτες μπλεγμένοι σε παρακρατικό κύκλωμα. Εκβιασμοί, διοργάνωση ομαδικών ερωτικών συνευρέσεων, λαθρεμπόριο, κομπίνες με ΦΠΑ,  χρηματισμοί που αναφέρονται ως «γλυκά» ή «σοκολατάκια» στις συνομιλίες και άλλα πολλά. Τίποτα, όμως, δεν σοκάρει τόσο όσο η καταγραφή που αφορά την προώθηση ανήλικου κοριτσιού σε πρώην υπουργό της ΝΔ. Ο συγκεκριμένος διάλογος, ο οποίος, επαναλαμβάνω, αποτελεί νόμιμη και επίσημη καταγραφή της ΕΥΠ, είναι για γερά στομάχια.

Και αναρωτιέμαι, σε ποια άλλη χώρα αυτό το σκάνδαλο δεν θα αποτελούσε πρώτη είδηση; Πώς θα ενημερωθεί ο κόσμος, έτσι ώστε να γίνει λαϊκή απαίτηση η καρατόμηση αυτών των ανθρώπων από θεσμικές θέσεις; Η ΝΔ και πάλι δεν θα λογοδοτήσει; Από ότι φαίνεται όχι. Αντ’ αυτού, έδωσε γραμμή και τα ΜΜΕ προβάλλουν ως πρώτη είδηση τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα. Του ίδιου κ. Καλογρίτσα, που η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα όταν προσπάθησε να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Του κ. Καλογρίτσα, του οποίου δικηγόρος είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους, που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Ο νοών νοείτω. Αρκεί μόνο να φτάσει με κάποιο τρόπο στα αυτιά του και στα μάτια του η αλήθεια.

 

Previous ArticleNext Article