Λάρισα

Άννα Βαγενά: «Εμπόριο ελπίδας»

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κας Άννας Βαγενά:

Ένα μηνά πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίου στις αρχές του 2021. Το πώς αυτό το ένα εκατομμύριο έγινε 9.500 είναι άξιο απορίας. Τότε βέβαια είχαμε 100 νεκρούς την ημέρα και η κυβέρνηση, αντί να λογοδοτήσει για την έλλειψη ΜΕΘ και την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα νοσοκομεία, αρπάχτηκε απεγνωσμένα από την προοπτική του εμβολίου για να δώσει στον κόσμο λίγη ελπίδα.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν δίστασε να μετατρέψει την άφιξη του ταπεινού αυτού αριθμού εμβολίων σε άλλη μία επικοινωνιακή φιέστα, με τυμπανοκρουσίες και τον πανηγυρικό τίτλο «Επιχείρηση Ελευθερία». Η απάντηση σε όλη αυτή τη φιέστα, όμως, δόθηκε από το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο πήγε χτες για να εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός: «κ. Μητσοτάκη, ο εμβολιασμός δεν είναι σόου, ούτε πλυντήριο για την πολιτική σας» και «Δεν ξέρετε πως αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στελέχωσης του ΕΣΥ, προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ και ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας ΚΑΙ η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ΚΑΙ ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται;» Οι ίδιες φωνές αγωνίας ακούγονται από τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Δεν είμαστε μίζεροι, ούτε αμφισβητούμε τη σημασία και την αξία του εμβολίου. Η μετατροπή, όμως, αυτού σε δήθεν πανηγυρική λήξη συναγερμού, ενώ δεν έχουν ληφθεί τα απολύτως στοιχειώδη μέτρα, αυτά που απλά και συνοπτικάαπαριθμούν οι εργαζόμενοι στο Αττικόν, είναι ανήθικη και επικίνδυνη. Ανήθικη γιατί συνιστά εμπόριο ελπίδας, που απευθύνεται σε πολίτες ψυχικά ταλαιπωρημένους και οικονομικά εξουθενωμένους. Επικίνδυνη γιατί συνιστά παραπληροφόρηση, ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος πρέπει να επιστρατεύσει το κουράγιο του και να συνεχίσει να είναι σε επιφυλακή. Άλλωστε, με τους ρυθμούς που θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί, θα παλεύουμε τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο με την πανδημία και,βέβαια, με τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής, που για τους ασθενέστερους οικονομικά είναι τραγικές.

Previous ArticleNext Article