Λάρισα

Άννα Βαγενά: “Άλλο Μάνδρα και Μάτι και άλλο Εύβοια”

Αφού εκφράσω την βαθιά μου λύπη για τις καταστροφές στην Εύβοια και κυρίως για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κυρίου Νίκου Χαρδαλιά.

Δήλωσε λοιπόν ο κύριος Χαρδαλιάς εχθές κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα. Την ίδια στιγμή παραδέχθηκε ότι γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες ενώ δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν τα χειρότερα. Απέδωσε τις καταστροφές στα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Είπε επίσης να είμαστε σεμνοί και σοβαροί για τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας.

Συμφωνούμε, πρέπει να είμαστε σεμνοί και σοβαροί, δηλαδή έτσι ακριβώς όπως έκανε και κάνει η Νέα Δημοκρατία για τους νεκρούς στο Μάτι. Αλλά βεβαίως τότε ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως η Νέα Δημοκρατία σπεκουλάρισε με κάθε μέσο τους νεκρούς στο Μάτι, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εξέδωσε διαταγή εκκένωσης ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Τώρα που είναι αυτή κυβέρνηση λέει ότι έπραξε καλά που δεν εξέδωσε διαταγή εκκένωσης για τους κατοίκους που κινδύνευαν στην Εύβοια ενώ ήταν σε εξέλιξη το φαινόμενο της πλημμύρας.

Επίσης για τις καταστροφές στην Εύβοια μας λένε ότι φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ για τις καταστροφές στο Μάτι και την Μάνδρα έφταιγε η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο έλλειψε να μας πούνε ότι φταίει η Ρένα Δούρου. Ξεχνάνε ποιος ήταν περιφερειάρχης επί πολλά χρόνια στην περιοχή. Ας τους το θυμίσουμε εμείς. Ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, που όφειλε να έχει φροντίσει τόσα χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα.

Σκεφτείτε λοιπόν να κυβερνούσε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχαν ήδη ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και την παραπομπή των υπευθύνων σε ειδικό δικαστήριο. Τώρα «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Και φυσικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ τσιμουδιά για ολιγωρία. Δεν βρίσκουν κανένα λάθος, Μόνο ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Αλλά είπαμε: δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Previous ArticleNext Article