Λάρισα

Ανησυχία και προβληματισμός στη Λάρισα από τη θεαματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

«Υπό άλλες συνθήκες, με 3109 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες σε ολόκληρη τη χώρα, σήμερα θα οδεύαμε ολοταχώς σε ένα lockdown. Από τη στιγμή που η πολιτική της κυβέρνησης προς το παρών αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε είναι πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα να δούμε εκτόξευση των κρουσμάτων, εκτός αν καταφέρουμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς…»

Με τα παραπάνω λόγια σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και στην πόλη της Λάρισας που χθες κατέγραψε 99 κρούσματα κορωνοϊού, μιλώντας στη LarissaPress υπηρεσιακός παράγοντας στον χώρο της υγείας, ο οποίος γνωρίζει τον σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού της Περιφερειακής Ενότητας.

Η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων από τη μια σε συνδυασμό με την επίσης μεγάλη αύξηση στις τιμές του ιικού φορτίου στην πόλη της Λάρισας (136%) προβληματίζουν και ανησυχούν όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, οι οποίοι έχουν πλέον στραμμένα τα μάτια τους στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία της πόλης.

Τα στοιχεία της πανδημίας, όπως αυτά προκύπτουν εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα» δείχνουν κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, χωρίς όμως προς το παρόν να σημειώνεται ανάλογη αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι εξαιτίας του γεγονότος πως πλέον νοσούν περισσότεροι νέοι άνθρωποι και παιδιά, οι οποίοι, συνήθως, παρουσιάζουν ελαφρύτερα συμπτώματα.

Δεδομένο όμως θεωρούν οι ειδικοί πως λόγω των διακοπών του καλοκαιριού και των μετακινήσεων των νέων ανθρώπων, η μετάδοση του ιού και στις μεγαλύτερες ηλικίες θα συμβεί το προσεχές διάστημα και αναμένεται να χτυπήσει ιδιαίτερα όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκεί θα κριθεί και η λεπτή ισορροπία, μια «ισορροπία τρόμου», όπως την χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, καθώς τότε μπορεί να δούμε ξανά αφόρητη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ως εκ τούτου ο εμβολιασμός του πληθυσμού και ειδικά όσων είναι άνω των 50 ετών θεωρείται μονόδρομος στην προσπάθεια δημιουργίας τείχους ανοσίας, ώστε το τέταρτο κύμα της πανδημίας να μην καταστεί χειρότερο των προηγουμένων.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article