Ελλάδα

Ανδρέας Πάτσης: Από την δικηγορία και το ποδόσφαιρο στην πολιτική και την διαγραφή

Από ένα μικρό χωριό των Γρεβενών κατάγεται ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διεγράφη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιτίας της υπόθεσης με τα «κόκκινα δάνεια».

Ο Ανδρέας Πάτσης μιλάει με αγάπη για το χωριό, όπου έζησαν οι παππούδες του και ο πατέρας μου, καθώς όπως αναφέρει στο βιογραφικό του: «κατάγομαι από ένα μικρό αλλά απαράμιλλης ομορφιάς χωριό, το ∆οτσικό. Εκεί έζησαν οι παππούδες μου και ο πατέρας μου. Τα Γρεβενά είναι η πατρίδα μου και η αγάπη για τον τόπο μου είναι ο λόγος που είμαι υποψήφιος.

Επαγγελματικά, ξεκίνησα μόνος μου τη δικηγορία με αγάπη και θέληση για προσφορά προς τον συνάνθρωπό μου. Κατόρθωσα να δημιουργήσω μετά από μια διαδρομή 27 ετών επιχειρήσεις που προσφέρουν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και την εντιμότητα. Θεωρώ πως αν έχεις σχέδιο, όραμα και ιδέες και τις υλοποιείς με σωστό τρόπο, η επιτυχία είναι δεδομένη. Ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος εδώ, στις ρίζες μου. Για να μπορέσω να προσφέρω τις γνώσεις μου, τη δημιουργικότητά μου, τις γνωριμίες μου και τις ιδέες μου, στους ανθρώπους που μας ενώνει ένα κοινό. Η βαθιά αγάπη για την πατρίδα μας».

Ο Ανδρέας Πάτσης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και ο ίδιος αναφέρει ότι δημιούργησε επιχειρήσεις που προσφέρουν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Σε παλιότερη συνέντευξη του στο deskatinews,  είχε αναφέρει για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του: «Η πορεία σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν μπορεί παρά να είναι δύσκολη, ειδικά όταν είσαι αυτοδημιούργητος. Ξεκίνησα μόνος μου τη δικηγορία, χωρίς να έχω κάποιο οικογενειακό υπόβαθρο και επέλεξα να γίνω δικηγόρος, καθώς μου αρέσει να υπηρετώ το δίκαιο και να βοηθώ τους συνανθρώπους μου να το βρίσκουν, αυτό με ώθησε στη δικηγορία. Με αγάπη προς τη δουλειά μου, με εντιμότητα, με σωστές κινήσεις, με όραμα, μετά από μια μακρά διαδρομή 25 ετών, έχω κατορθώσει να έχω μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και με γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Τουρκία που απασχολεί 120 άτομα προσωπικό. Τις δύσκολες στιγμές οι οποίες υπήρξαν και υπάρχουν τις αντιμετώπισα και τις αντιμετωπίζω με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και με σοβαρότητα.

Η ενασχόληση μου κυρίως με επιχειρήσεις, ξένα fund και τράπεζες διεύρυνε την επαγγελματική μου δραστηριότητα σαν δικηγόρος σε πάρα πολλές χώρες. Αρχικά ίδρυσα εταιρεία στην Τουρκία και επέκτεινα τις εργασίες μου εκεί, έχω αναπτύξει όμως και μια έντονη δραστηριότητα αλλά και προσωπικές σχέσεις με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την ομογένεια. Επισκέπτομαι κάθε χρόνο τις Η.Π.Α. και μάλιστα είναι και ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα ο εκάστοτε Πρόεδρος της Αμερικής να με καλεί και να παρευρίσκομαι στη μεγάλη εκδήλωση την οποία κάνει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σε όλες αυτές τις επαφές μου στο εξωτερικό, πέρα από την προσωπική μου ατζέντα, βασικό μου μέλημα είναι η προβολή του τόπου μας στο εξωτερικό και η προσέλκυση επενδύσεων έτσι ώστε να βοηθηθεί η χώρα, ιδιαίτερα τώρα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει».

Το δεύτερο στεφάνι

Το 2020 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά και ο γάμος τους είχε γίνει στην Κηφισιά, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα. Και για τους δύο αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος τους.

Η Βίκυ Παπαλουκά με τον Ανδρέα Πάτση γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο δικηγόρος ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών.

Η Βίκυ Παπαλουκά, έγινε ευρέως γνωστή όταν προσελήφθη στην ΕΡΤ παρουσιάζοντας την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο

Ο Ανδρέας Πάτσης στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Αρχικά με την ομάδα της Ελασσόνας, στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και στη συνέχεια ως μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Τον Απρίλιο του 2012 ο Ανδρέας Πάτσης αποχώρησε από την ομάδα της Ελασσόνας δηλώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την τοπική ομάδα, ενώ το ίδιο συνέβη λίγα χρόνια αργότερα και με την ομάδα του Βόλου.

Ανδρέας Πάτσης

enikos.gr
Previous ArticleNext Article