Ελασσόνα

Αναβίωσαν τα “Μπαμπαλιούρια” αναβίωσαν στην Κρανιά Ελασσόνας – Που θα διατεθούν τα έσοδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Για άλλη μία χρονιά τα “Μπαμπαλιούρια” αναβίωσαν στην Κρανιά Ελασσόνας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς με μεγάλη επιτυχία.
Μέλη του Συλλόγου Κρανιωτών Αθηνας συμμετείχαν μαζί με τους μαθητές της Κρανιάς στην αναβίωση του αγαπημένου εθίμου, που συνεχίζει να ενισχύει τον πολιτισμό και την παράδοσή μας!!
Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού ήταν συγκινητική και ενθαρρυντική και όπως είχαμε αναφέρει και προ ημερών, τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανακατασκευή της γέφυρας που βρίσκεται στη θέση «Μουράντα» και οδηγεί στο εξωκλήσι της Παναγίας!!
Θα θέλαμε αρχικά να συγχαρούμε τους μαθητές του χωριού μας, που για άλλη μία φορά συμμετείχαν στην αναβίωση του εθίμου και ευχόμαστε και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τον Δάσκαλό μας, τον κ. Χρήστο Γκουνέλα, που για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των νεότερων και μας βοήθησε με την ερμηνεία των παραδοσιακών τραγουδιών και την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιωτών Ελασσόνας, Θες/νίκης-Μακεδονίας – Η Χράπα και τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λάλο, για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών που φόρεσαν τα μέλη του Συλλόγου μας.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Μ.Ε.Σ.Κ.Ε., την Τοπική Κοινότητα Κρανέας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, για την εξαιρετική συνεργασία μας και προσβλέπουμε και σε μελλοντικές εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στη συνέχιση και ανάδειξη των παραδόσεών μας!!
Previous ArticleNext Article