Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να πάψει να είναι μόνο για μία νόσο, της Covid – 19, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρης ερώτησης του κόμματος στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε ότι αναβαθμίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αν και κλινικές έγιναν αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών κορονοϊού και μετατέθηκαν χρονικά χειρουργεία που δεν έθεταν σε κίνδυνο την ζωή ασθενών.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων τόνισε ότι έγινε η προκήρυξη για 8 θέσεις μόνιμων γιατρών, έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία ένας γιατρός νεφρολόγος, ένας παθολογίας και δύο αναισθησιολογίας, ενώ ένας διευθυντής ακτινολογίας και ένας επιμελητής Β΄ χειρουργικής αναμένουν το ΦΕΚ διορισμού τους όπως επίσης και δύο ειδικότητες Ουρολογίας και Γαστρεντερολογίας.

Επιπλέον δρομολογείται η κάλυψη 13 θέσεων επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού. Για την ένταξη στα ΒΑΕ συμπλήρωσε ότι αναμένεται η σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής.

Η κυβέρνηση εγκληματεί και εγκλημάτησε διότι δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας, τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης στη δευτερολογία του.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για τα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Πηγή: Kosmoslarissa.gr