Ελλάδα

Εύα Καϊλή: «Κελάηδησε» ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Τι αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, φαίνεται πως στην κατάθεσή του φώτισε αρκετά σημεία του Qatargate, και βοήθησε στην έρευνα που διεξάγουν οι βελγικές αρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere Della Sera η πολύωρη κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενδέχεται να οδηγήσει τις βελγικές αρχές στο να επεκτείνουν περισσότερο τις έρευνές τους για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Τζόρτζι μίλησε για πολλές ώρες την Παρασκευή αμέσως μετά τη σύλληψή του και η κατάθεσή του φέρεται να επιβεβαίωσε στις βελγικές αρχές τα στοιχεία που συγκέντρωναν εδώ και μήνες για τουλάχιστον πέντε σημαντικά σημεία του σκανδάλου που έχει βάλει βόμβα στα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Τζόρτζι θα μπορούσε να έχει πολλά να πει, και μάλλον είπε πολλά το Σάββατο, εκτιμά το δημοσίευμα της Corriere, δεδομένου ότι ο ανακριτής έπρεπε να αναβάλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να του δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στην κατάθεσή του.

Συνεργάζεται με τις αρχές

Εκτιμάται, ακόμη, ότι η σύλληψή του από τις βελγικές αρχές ήρθε μετά από παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν εκείνος που προειδοποίησε τον πατέρα της Εύας Καϊλή, προκειμένου εκείνος να προσπαθήσει να διαφύγει με τη βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Επιπλέον, στο σπίτι του Ιταλού συντρόφου της Καϊλή σε επαρχία του Μιλάνο βρέθηκαν περίπου 20.000 ευρώ την Τρίτη, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τις βελγικές Αρχές.

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στα σπίτια των Καϊλή και Παντσέρι

Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, σύμφωνα με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η βελγική Le Soir.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αρνείται τις κατηγορίες η Καϊλή – «Δείχνει» τον σύντροφό της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι η θέση της κας Καϊλή είναι πως «δεν είναι δικά της τα χρήματα», ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι «μέρος των χρημάτων που δείξατε στις φωτογραφίες ήταν και της κας Καϊλή. Αλλά δεν έμενε μόνη της. Εκεί ήταν και ο σύντροφός της και θα δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν εκεί τα χρήματα».

«Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφος της τα έβαλε. H κα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας στα σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα για το πως «φυτεύτηκαν» τα χρήματα στο σπίτι της αφού όπως ισχυρίζεται η ίδια δεν είναι δικά της.

in.gr
Previous ArticleNext Article