Ελασσόνα

Ανακύκλωσε μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών συσκευών ο Δήμος Ελασσόνας

Στην εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών με απώτερο σκοπό το σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πολίτες του, προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο των δράσεων για τις «Ημέρες Περιβάλλοντος 3» ο δήμος Ελασσόνας απέστειλε για ανακύκλωση 1,5 τόνο παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων ειδών, έναν τεράστιο όγκο άχρηστου υλικού που παρέμενε σε γραφεία και αποθήκες, για μεγάλο χρονικό διάστημα αδρανοποιημένο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ανακύκλωση, ο Δήμος Ελασσόνας  προχώρησε και στην τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στο ισόγειο του Δημαρχείου αλλά και στην Υπηρεσία Καθαριότητας (παραπλεύρως του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου), ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να αποσύρουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι.

Ο δήμαρχος κ. Γάτσας έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανακύκλωση τονίζοντας: «Καθημερινά πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στο δήμο μας να είναι βιώσιμος για τις επόμενες γενιές. Η δημοτική αρχή, υλοποιεί μία στρατηγική που έχει ως στόχο μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλίες της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία πόλη φιλική, πράσινη και αειφόρα. Ευχαριστώ θερμά το τμήμα πληροφορικής του δήμου μας και τις κ.κ. Αναστασία Κατσαγιάννη και Αλεξάνδρα Λιάνου, που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν για ανακύκλωση έναν τόσο μεγάλο όγκο άχρηστου υλικού. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθημερινά, το οφείλουμε στο περιβάλλον και στα παιδιά μας και ζητώ από όλους τους δημότες να συμπράξουν θετικά σε όλο αυτό το εγχείρημα».

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η υλοποίηση ανάλογου προγράμματος για τη συλλογή παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία του δήμου, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τόσο την απομάκρυνση όλων των άχρηστων συσκευών από τους χώρους των σχολείων και τις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, τα οποία θα μπορούν να ανακυκλώνουν παράλληλα με την δράση στο σχολείο τους τις συσκευές που χρησιμοποιούν και στο σπίτι τους.

Previous ArticleNext Article