Ελασσόνα

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Καθαριστριών Επαρχίας Ελασσόνας

Άλλο ένα εργοδοτικό παράσημο προσθέτει στη Συλλογή της η περιβόητη πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Καθαριστριών Επαρχίας Ελασσόνας. Την προηγούμενη μέρα κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Ως εδώ όλα καλά! Έλα όμως που οι υποψηφιότητες για τις εκλογές δεν κατατίθονταν στην εφορευτική επιτροπή που είχε εκλέγει από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου Καθαριστριών αλλά στον Στέλιο Κιτσιούλη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας και Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου  και στην Τσουμάκου Αφροδίτη-Φρίντα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Αλλά οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» (sic) αποφάσιζαν στο γραφείο τους (που ανοίγει μόνο όταν έχουν εκλογές τα σωματεία) το ποιος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Σωματείου και ποιος όχι! Με το ‘’έτσι θέλω’’ οι δυο αυτοί «συνδικαλιστές» απέρριψαν με λογικές «αποφασίζω και διατάζω» την υποψηφιότητα μιας εργαζόμενης σχολικής καθαρίστριας για αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο, αλλά της κάνανε την χάρη να την βάλουν υποψήφια για το νέο Δ.Σ!

Και όλα αυτά έγιναν με την ανοχή της δικηγόρου, η οποία πάρα τις ενστάσεις της παράταξής μας για την διαδικασία και όλα όσα προηγήθηκαν συνέχισε τις εκλογές σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Νομίζουν ότι το Εργατικό Κέντρο είναι τσιφλίκι τους και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Αυτοί που δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Αυτοί που κάνουν εκλογές σωματείων με νόθες διαδικασίες και υπάρχουν και καταγγελίες εργαζόμενων γι’αυτό.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη, να μη δείξουν καμία ανοχή σε τέτοιες πλειοψηφίες όπως αυτή του ΕΚ Ελασσόνας που αποτελούν κανονικές συνδικαλιστικές μαφίες.

Η ΔΑΣ θα συνεχίσει να δρα στο πλάι των εργαζόμενων, με το στόχο την οργάνωση των αγώνων, όπως έχουμε αποδείξει και μέχρι τώρα. Αγώνων που το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίοι μπροστά στην ένταση της επίθεσης που θα δεχθεί η εργατική τάξη από την μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Φιλοδοξία όλων μας πρέπει να είναι να πάψει να είναι το Εργατικό Κέντρο «σφραγίδα» και να γίνει το πραγματικό αποκούμπι των εργαζόμενων στην περιοχή.  Καλούμε τους τίμιους συνδικαλιστές και τους απλούς εργαζομένους  να γυρίσουν την πλάτη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και να συσπειρωθούν μαζί με το ΠΑΜΕ.

Previous ArticleNext Article