Λάρισα

Αναφορά της Άννας Βαγενά προς τον Υπουργό Υγείας

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να βρίσκεται κοντά στους εργαζομένους και ιδίως, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, των οποίων την προσφορά θεωρεί ανεκτίμητη, προχώρησε σήμερα, 16/12/20, στην κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, διαβιβάζοντας επιστολή-αίτημα εκπροσώπου των συμβασιούχων εργαζομένων ως βοηθητικό προσωπικό στις μονάδες υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στην επιστολή-αίτημα επισημαίνεται πως περίπου 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι ως βοηθητικό προσωπικό στις μονάδες υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αιτούνται την παράταση των συμβάσεων τους, οι οποίες λήγουν στο τέλος Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με απάντηση που λάβανε από την 5η Υ.Π.Ε., ενώ, βάσει νόμου, δίνεται η δυνατότητα να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, η 5η Υ.Π.Ε. δεν προτίθεται να τις ανανεώσει, καθώς επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία (και συγκεκριμένα τη λέξη “δύναται” που αναφέρεται στην παρ. 1, του άρθρου 45, του Νόμου 4722/2020  – ΦΕΚ 177/Α/15-09-2020), υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα και πρόκειται να προσλάβει ιδιώτη εργολάβο μετά τη λήξη τους. Αντιθέτως, σύμφωνα και με σχετικές διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας, το εν λόγω άρθρο δεν αναφέρει πουθενά την ανάληψη των καθηκόντων αυτών από ιδιώτη εργολάβο.

Με το Μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς, η Άννα Βαγενά ζητά από τον Υπουργό Υγείας την άμεση εξέταση της επιστολής-αιτήματος των συμβασιούχων εργαζομένων ως βοηθητικό προσωπικό στις μονάδες υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για την ενημέρωσή της σχετικά με τις ενέργειές του.

Previous ArticleNext Article