Ελασσόνα

“Άμεση και δημόσια ενημέρωση για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Δήμο Ελασσόνας”

Η ανησυχία και η ανασφάλεια του λαού της περιοχής μας με τα κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο της Ελασσόνας επιτείνεται από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ, δε γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν  άλλη μια φορά στην επίκληση της ατομικής ευθύνης για τη διεξαγωγή τεστ και έτσι εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα. Στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας πραγματοποιούνται πλέον τεστ μόνο στα άτομα που προσέρχονται με κάποιο σύμπτωμα και αποκλείονται άτομα ασυμπτωματικά που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή τα εναποθέτει όλα στην «υπευθυνότητα, την προσοχή των πολιτών και στην τήρηση των μέτρων- οδηγιών του ΕΟΔΥ», την ώρα που πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση  να γίνουν μαζικοί-επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα κρούσματα που είχαμε στις σχολικές κοινότητες. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας φέρουν την ευθύνη που δεν υπάρχει εδώ και πέντε μέρες επίσημη ενημέρωση  για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή μας αλλά ούτε και γνωρίζουμε πόσα συνολικά τεστ έχουν γίνει στο Δήμο μας.  Όλα συζητιούνται στη βάση «πληροφοριών», «φημών» και «διαρροών», γεγονός που δεν βοηθά σε καμία περίπτωση σε μια υπεύθυνη και ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης. Την ίδια στιγμή είναι επιβεβλημένο να γίνουν δωρεάν τεστ σε  μεγάλους χώρους δουλειάς που υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι όπως στα τυροκομεία αλλά ακόμα και τυχαία δειγματοληπτικά τεστ σε κάποιο χώρο όπως η κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να ενημερώσουν άμεσα και δημόσια το λαό της περιοχής μας για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Δήμο μας.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας επιμένει και επαναφέρει τις διεκδικήσεις της:

Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

– Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας να συνδεθεί με τα  σχολεία του δήμου για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών. Να υπάρχει παρουσία υγειονομικών στα σχολεία

 -Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση των μαθητών, που βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες διαμόρφωσης έκτακτου σχολικού προγράμματος και της τηλεκπαίδευσης.

 -Να παρθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο.

  -Με ευθύνη του Δήμου να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο των σχολικών χώρων.

  -Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξεύρεση νέων αιθουσών, άμεσες επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

 

 

 

Previous ArticleNext Article