Λάρισα

Αμερικανοί βουλευτές στην 110 ΠΜ – Επιθεώρησαν τη βάση των ΜQ-9 Reaper

Την ήδη ειλημμένη απόφαση των ΗΠΑ να επενδύσουν περαιτέρω στην αεροπορική βάση της Λάρισας, δημιουργώντας μόνιμη βάση της διοίκησης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής, επιβεβαιώνει “επίσκεψη – αστραπή” πολυμελούς αντιπροσωπείας του Αμερικανικού Κογκρέσου, χθες το μεσημέρι στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, πλαισιωμένη από τον Ακόλουθο Άμυνας στην Αθήνα και όχι τελικά τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζ. Τσούνη, βρέθηκε στην 110 ΠΜ όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων ΜQ-9 REAPER και συνομίλησε με προσωπικό που στελεχώνει τη Μονάδα τους στη Λάρισα, όπως επίσης είχαν συναντήσεις και με Ελληνες αξιωματούχους.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας με αφορμή και τις θέσεις που κατέχουν τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου που έφτασαν με πτήση στη Λάρισα από την Ουάσιγκτον προκειμένου να βρεθούν στη “φωλιά” των “θεριστών”, των πιο προηγμένων τεχνολογικά μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) τύπου ΜQ-9 REAPER, επιθεωρώντας επίσης τα έργα μόνιμων υποδομών.

Η επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων (και από τη Λάρισα) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στο όνομα του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του αριθμού των αμερικανικών drones, αφού από τα 2 UAV τον Μάρτιο του 2018, σήμερα έχουν εγκατασταθεί 8 και μάλιστα πιο προηγμένα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα – Ελευθερία)

Previous ArticleNext Article