Ελασσόνα

Άκρως επιτυχημένη η δεξιοτεχνία στην πόλη της Ελασσόνας που διοργάνωσε για πρώτη φορά η ΛΑΜΚΕ

Άκρως επιτυχημένη η δεξιοτεχνία στην πόλη της #Ελασσόνας που διοργάνωσε για πρώτη φορά η #ΛΑΜΚΕ. Παρά τις απειλητικές διαθέσεις του καιρού, η καλοκαιρία κράτησε μέχρι το δεύτερο σκέλος και η βροχή όμως δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει το κέφι των αγωνιζομένων.
Ένας δημοφιλής θεσμός στη βόρειο Ελλάδα, επεκτείνεται πλέον και νοτιότερα. Ο αγώνας της Ελασσόνας προσμετράει #βαθμολογικά στο #κύπελλο_δεξιοτεχνιών_βορείου_Ελλάδος και στο νεοσύστατο #έπαθλο_δεξιοτεχνιών_δυτικής_και_κεντρικής_Μακεδονίας.
Η είσοδος στο χώρο των διοργανώσεων δεξιοτεχνιών από την ΛΑΜΚΕ έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, ακολουθώντας τα χνάρια της ανάβασης Ελασσόνας.
#Ρεκόρ_συμμετοχών για δεξιοτεχνίες με 49 αγωνιζόμενους να δηλώνουν παρών. Από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καρπενήσι οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν στη Θεσσαλική πόλη έχοντας ο καθένας τους στόχους του.
Όσοι ακολουθούν τον θεσμό τους ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και οι βαθμοί, κάποιοι δήλωσαν συμμετοχή για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα για την εμπειρία.
Ιδιαίτερη μνεία για τους αγωνιζόμενους μέλη της ΛΑΜΚΕ που αν και δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν αυτοκίνητα κατάλληλα για δεξιοτεχνία, ούτε ακολουθούν το θεσμό των δεξιοτεχνιών, δήλωσαν συμμετοχή για να στηρίξουν τη διοργάνωση και την λέσχη τους.
Φυσικά το θέαμα των γνωστών από αναβάσεις και drift αυτοκινήτων με τα πάρα-πάρα πολλά άλογα που έδωσαν το δικό τους σόου, ήταν το αλατοπίπερο του αγώνα ως είθισται σε κάθε είδους αγώνες που συμμετέχουν.
Το μέρος της λαϊκής αγοράς Ελασσόνας αποδείχθηκε ιδανικό για τον πάρα πολύ κόσμο που απόλαυσε το θέαμα. Είναι γνωστό και από την ανάβαση άλλωστε ότι οι κερκίδες σε αγώνες αυτοκινήτου είναι γεμάτες στην Ελασσόνα.
Στο #αγωνιστικό μέρος, οι σπεσιαλίστες των δεξιοτεχνιών έδειξαν την τέχνη τους κατακτώντας τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες.
Μπορεί πολλοί να θεωρούσαν εύκολο το να κάνει κανείς μερικούς γύρους γύρω από βαρέλια, τα αποτελέσματα όμως έδειξαν ότι όπου υπάρχει χρονόμετρο και συγκεκριμένη διαδρομή, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες που συμπλήρωσαν ήταν οι :
1ος Αγραφιώτης Ιωάννης με MAZDA 2
2ος Μπούρας Ρενάτος Γεώργιος με TOYOTA COROLLA
3ος Νέλλας Κωνσταντίνος με RENAULT MEGANE
1ος Αποστολίδης Δημήτριος με PEUGEOT 106
2ος Τριανταφύλλου Ιωάννης με PEUGEOT 106
3ος Καρατσομπαλίδης Δημήτρης με PEUGEOT 106
1ος Νικολόπουλος Χρήστος με OPEL MANTA
2ος Τσολακίδης Θεόδωρος με OPEL MANTA
3ος Μαυροκέφαλος Σάββας με OPEL MANTA
1ος Τζινλής Βασίλειος με BMW E30.
2ος Διαμαντόπουλος Χαρίσης με BMW E36
3ος Μητρόπουλος Δημήτριος με BMW E36
Οι απονομές έγιναν στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, στην οποία την προηγούμενη ημέρα είχαν παραταχθεί τα αυτοκίνητα του αγώνα.
Ένα όμορφο σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας ραντεβού για την ανάβαση Ελασσόνας το φετινό Νοέμβριο και για την 2η δεξιοτεχνία Ελασσόνας το 2024.
https://www.facebook.com/motor.thessaly
Previous ArticleNext Article